Ватерполисти Воше у драматичном мечу бољи од Шапчана

Ватерполисти Војводине забележили су веома важну победу у 5. колу Регионална А2 лиге. Изабраници Владимира Цукића у дербију су надиграли екипу Шапца са 10:8.
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Могли су Новосађани да буду и убедљивији али је у четвртој четвртини поред њиховог опуштања “кривац” био и арбитар Дарио Балажевић па је, утакмица непотребно имала и драматичан финиш.

У прве две четвртине водила се егал борба у базену, а Војводина је нешто слабије отворила овај сусрет. Тек у финишу друге четвртине головима Шулца и Ћука успели су домаћи да се одлепе на два разлике. У трећој четвртини Војводина је приказала одличну игру што је резултирало и вођством од 9:4 два минута пре краја тог периода игре.

До краја треће деонице Шапчани су успели да постигну један гол а онда је у четвртој деоници уследила и серија гостију па су се на половини овог периода игре примакли на гол разлике (9:8). После готово осам минута без постигнутог гола пробудили су се Новосађани, пребродили кризу, и неке чудне судијске одлуке, па је Марко Тубић на крају три минута пре краја утакмице поставио коначан резултат.

Г. Маленовић

НОВИ САД: Базен СЦ “Слана бара”, гледалаца 300, судије: Балажевић и Путниковић (Београд). Играч више: Војводина 8 (4), а Шабац 8 (8), два играча више Шабац 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (7 одбрана), Чабрило, Шиман, Црвенко, Митровић, Прекогачић 1, Ћук 4, Ћатовић, Рогач 2, Шулц 2, Васић, Марчета, Поповић, Тубић 1.

ШАБАЦ: Алексић (9 одбрана), Ераковић, Илић, Репановић 2, Будурин 2, Велкић, Цар, Шушјашвили 1, Богићевић, Тркуља 1, Петровски 2, Цветковић, Вукадиновић, Месхи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести