Ватерполисти зрењанинског Пролетера на добром путу

Ватерполисти зрењанинског Пролетера први су на табели Прве А лиге, са 27 бодова, пошто у девет кола нису претрпели  пораз.
Ж. Б./Спортисти за пример: Лука и Матеја Босић
Фото: Ж. Б./Спортисти за пример: Лука и Матеја Босић

У борби за улазак у Суперлигу велики допринос дају и браћа Лука и Матеја Босић. Старији Лука  је и капитен ове сјајне генерације зрењанинских ватерполиста.

- Највише су нас плашиле уводне утакмице, због тога што је нама реално највећи проблем уиграност и мањак заједничких тренинга. Због осталих обавеза, нису сви играчи у могућности да стално присуствују тренинзима. Међутим, после три-четири утакмице успели смо све да надоместимо и да достигнемо жељену форму – каже Лука Босић.

Пролетер је прошлог викенда савладао Расину са 24:10, а претходно је победио и другопласирани Валис.По речима старијег Босића, још увек ништа није готово, али је чињеница да је направљен велики корак ка пласману у елиту.

- Атмосфера у екипи је сјајна. Регистровали смо тројицу нових играча за наставак сезоне, сви смо их прихватили на најбољи могући начин и они се добро уклапају – истакао Лука.

Матеја Босић се школује у Крагујевцу и тренира са  Радничким, долази у родни град да би помогао екипи у реализацији зацртаног циља – пласмана у сам врх српског ватерполо спорта.

- Веома је тешко да ускладим све обавезе, с обзиром на то да је Крагујевац удаљен 250 километара од Зрењанина. То значи да приликом сваког доласка пређем укупно 500 километара, што је јако напорно. Викендом долазим у Зрењанин када играмо утакмице или када је окупљање прве екипе, а током недеље тренирам у Крагујевцу – каже Матеја.

Но, када дођу резултати све потешкоће падну у други план.

- Искрено, да смо планирали овако нешто мислим да не бисмо могли боље да испланирамо. Презадовољан сам атмосфером у екипи и резултатима  – казао је Матеја.

Занимљиво је да су Лука и Матеја до сада играли у супарничким екипама и један против другог. Ово је прва сезона да играју заједно. На питање колико браћа допуњују један другог у игри, обојица су имала шаљив одговор.

- Наша сарадња је веома добра, али бисмо могли да је унапредимо тако што би Лука мало више лопти додавао мени. Пошто сам ја обично до сада био асистент, а он је давао голове, могли бисмо у другом делу сезоне да обрнемо улоге – кроз осмех је рекао Матеја.  -Гледајући резултате, мислим да нема потребе било шта мењати. Све треба оставити по старом – одговорио му је, такође, кроз осмех Лука.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести