Ватерполистикиње Воше бране Куп Србије: Побеђују заједништвом

НОВИ САД: Ватерполисткиње Војводине браниће трофеј победница Купа Србије, пошто су на полуфиналном турниру у Новом Саду заузеле прво место, савладавши Таш (27:5), Партизан (14:8) и Црвену звезду (11:10).
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У финалу, које је на програм 28. децембра у Београду, снаге ће одмерити с екипом Црвене звезде, која је заузела друго место на полуфиналном турниру. Све до пред крај последње утакмице, у којој су играли Војводина и Црвена звезда, није се знао ривал Новосађанки у финалу. Наиме, пошто су Партизан и Црвена звезда у првом колу ремизирали (9:9), а обе екипе биле убедљиве против Таша, црвено-белима је требала победа,  реми или минималан пораз против Војводине, а црно-белима убедљивија победа Новосађанки. 

Ватерполисткиње Партизана су се потрудиле да на што убедљивији начин дођу до победе против Таша и на крају су славиле 28:3. Ипак, то није било довољно за њихов пролаз у финале, пошто је Звезда изгубила с минималних 11:10 од Војводине.

- Играћемо с Црвеном звездом у финалу, а било је драматично, као и увек у нашим међусобним дуелима. Морам да истакнем да сам незадовољна што се дозвољава груба игра у базену и то једино ремети крајњу слику. Веома сам задовољна игром својих девојака и њиховом борбеношћу и залагањем које приказују последњих месеци из утакмице у утакмицу. Показале да у најтежим ситуацијама и када смо ослабљени побеђујемо заједништвом и залагањем свих девојака. На недавном турниру Дунав регионалне лиге прве две утакмице смо играли ослабљени, а добили смо их и једна је била управо против Звезде. Ево и сада смо били ослабљени у дуелу са Звездом, где смо играли без првог бека екипе Ање Швец, а на крају дуела смо остали и без замена. Али, драго ми је што се моје девојке из утакмице у утакмицу дижу, што игра изгледа све боље и шта год да ураде у финалу бићу веома поносна на њих – истакла је тренер Новосађанки Слађана Дрезгић,после последњег дуела на полуфиналном турниру Купа.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести