Ватерполисткиње Војводине играју реванш финала првенства у Београду

Ватерполисткиње Војводине имаће прилику да данас од 14.30 часова у Београду на базену „Милан Гале Мушкатировић“ у реваншу Првенства Србије против Црвене звезде одбране титулу.
1
Фото: Ф. Бакић

Наиме, изабранице Слађане Дрезгић у првој утакмици финала одиграној у Новом Саду савладале су Црвену звезду са 14:10. Ове две екипе су и на почетку сезоне биле главни фаворити за титулу, Војводина је  већ освојила један трофеј  - Куп Србије и сада има прилику да се домогне дупле круне и тако понови успех од прошле године. Али, неће се лако предати Црвена звезда, поготово на свом базену и покушаће да избори „мајсторицу“, која би се играла следећег викенда у Новом Саду.

Знају то Новосађанке, јер су се ове две екипе већ пет пута сусретале ове године, што у Првенству, што у Купу, те Дунав регионалној лиги, па ће збити редове како би што пре дошел до tittule, а освајање пехара на гостујућем терену је посебна драж. Колико су обе екипе борбене и жељне трофеја идело се и прошлог викенда у мечу за треће место у оквиру завршног турнира Дунав регионалне лиге у Новом Саду. Наиме, Војводина је добро одиграла први део меча, а онда је Звезда успела да преокрене и поведе са четири гола предности, да би се Новосађанке у завршници вратиле из минуса, а онда побеиле и освојиле бронзу. Била је то одлична увертитра за данашњи меч.

- Биће то шеста утакмица против Црвене звезде ове сезоне, ако ме сећање добро служи. Оне су само једном успеле да нас победе ове сезоне. Надамо се најбољем, желимо да у Београду већ завршимо причу. Видећемо, ово је спорт и лопта је округла. И ми и они имамо своје жеље и циљеве. Очекујем још једну тврду утакмицу, играмо на гостујућем базену. Ми смо до сада свашта показали  и доказали. И када губимо и када нам недостају играчице ми смо давали максимум. Тако ће бити и сада и верујемо у себе и у победу – истакла је Слађана Дрезгић, тренер ватерполисткиња Војводине.

У другој утакмици за треће место на истом базену пре дуела Црвене звезде и војводине састаће се Заш и Партизан од 12.45 часова. У првом мечу славио је Партизан са 16:5. У борби за пласман од 5. до 8. места данас се састају Сента – Спартак (16), а сутра Врачар – Валис (17).

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести