Ватерполо елита за европску титулу у Београду

БЕОГРАД: Велика је част што је Београд успео да добије организацију Фајнал-ејт турнира Лиге шампиона у ватерполу у конкуренцији градова као што су Будимпешта, Барселона и Атина, рекао је градоначелник Зоран Радојичић.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Главни град Србије биће домаћин наредна три завршна турнира, први ће се одржати од 3. до 5. јуна, а организатор је ВК Нови Београд .

"Ове године Београд ће угостити најбољих осам екипа из врха светског ватерпола и велика је част што је Београд успео да добије организацију Фајнал-ејт турнира Лиге шампиона у ватерполу. Тако значајни градови у којима је ватерполо цењени спорт као што су Будимпешта, Барселона, Атина били су конкуренти, али на крају је Београд домаћин овог турнира. Нажалост, ове године нећемо имати публику на трибинама због стања са пандемијом корона вируса, али се надамо да ћемо следеће две године имати могућност да турнир одржимо и пред навијачима", рекао је Радојичић на конференција за медије у Скупштини града Београда.

У име Ватерполо клуба Нови Београд, који је организатор турнира, обратио се Ђорђе Пејичић који је говорио о техничким детаљима организације турнира.

"Такмичење се одржава на базенима СЦ “11.април” на Новом Београду. Екипе које учествују су: Про Реко из Италије, Хановер из Немачке, Ференцварош из Мађарске, Марсељ из Француске, Југ из Хрватске, Бреша из Италије, Барселонета из Шпаније и Олимпијакос из Грчке. Утакмице уживо публика ће моћи да прати на каналима Спорт клуба. ВК Нови Београд је као организатор добио вајлд-кард и следеће две године, биће учесник Фајнал-ејт турнира, који ће такође бити одржани на нашим базенима. За наш клуб ово је велика част и потрудићемо се да организацију спроведемо на највишем могућем нивоу", изјавио је Пејчић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести