Ватерполисти Србије отпутовали у Јапан на припреме за СП

Иако ће се прва утакмица са Црном Гором играти тек 15. јула, Светско првенство, које се ове године игра у Јужној Кореји, је за нашу ватерполо репрезентацију већ почело.
Vaterpolisti Srbije
Фото: UNIQA

Селектор Дејан Савић и 13 првотимаца данас су отпутовали на припреме у Јапан, где ће у наредним данима тренирати са најбољим тимом земље „излазећег сунца“.

- Добро ће нам доћи тај рад. Бићемо седам дана у Јапану, а онда се селимо у јужнокорејски Квангџу. Млада смо екипа, али то не значи да немамо амбиције. Србија увек игра исто, видећемо до ког пласмана ће нас то довести овог пута – рекао је капитен Милош Ћук.

У саставу су: Димитрије Ристичевић (Нови Београд, 11.април), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Ђорђе Лазић (Солнок), Немања Вицо (Триестина), Радомир Драшовић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Страхиња Рашовић (Егер), Никола Дедовић (Шпандау), Огњен Стојановић (Мишколц) и Лазар Добожанов (Раднички).

- Имаћемо добре пшрипреме у Јапану, одиграћемо и две утакмице са Кашивазакијем, прваком ове земље. Испунили смо главни циљ у сезони, неминовно је било да се поједини играче опораве, освеже, напуне батерије а да млађи добију прилику да се покажу. То је окосница тима за Игре 2024 мада су и кандидати за Токио. Нисмо опуштени мада немамо императив као ранијих година. Представљамо Србију и знамо шта то значи - рекао је новинарима селектор Дејан Савић.

Најмлађи су задужени за додатну опрему, Јакшић и Драшовић о свему воде рачуна.

- Најважније је да сам се одморио. Била је напорна сезона. Знам да ће селектор сада да појача темпо. Верујем да ћемо достојно да представљамо Србију – казао је Јакшић.

После браће Пијетловић, поново ће на једном оваквом такмичењу у нашем тиму играти браћа - Страхиња и Виктор Рашовић. Старији Страхиња је дебитант, а Виктор већ има искуство са Светског првенства у Будимпешти од пре две године.

- Многи причају да немамо никакав императив и да смо свој циљ за ову годину остварили. Међутим, сви имамо свој унутрашњи притисак и потребно је да се са њим изборимо - истакао је Страхиња Рашовић.

Селектор Дејан Савић жели да његови пулени без страха дочекају велики испит. Подсећа и на дружење дан раније када су старији репрезентативци, који су сада на одмору, дошли да подрже нови састав.

- То је та атмосфера коју негујемо, прави гест. Нису морали да дођу и подрже наше момке, али су осетили тренутак. Волим тај тим, тај дух и те пријатеље који су увек са нама – додао је Савић.

Уследило је обавезно сликање. Након тога млада Србија отиснула се на Светско првенство, туру до Јапана, седмодневне припреме и одлазак брзим возом у Јужну Кореју.

Наши ватерполисти ће на путу дугом 26 дана, током којег ће прећи готово 25.000 километара и боравити у три државе и пет градова, бити сигурни захваљујући UNIQA путном осигурању.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести