Ватерполо спектакл у Бечеју у уторак

БЕЧЕЈ:Иако ће ватерполо репрезентација Србије у последњој утакмици групне фазе Светске лиге против Словачке играти у подмлађеном саставу, у Бечеју влада велико интересовање за спектакл 11. априла од 18 часова.
becej vaterполо, foto vlasta jankov
Фото: Dnevnik.rs

Знају то у Савезу, па су тим поводом одржали прес конференцију у Градској кући домаћина.

„Захвални смо општини Бечеј и њеном председнику Драгану Тошићу што су се прихватили организације утакмице која нема такмичарски, али има све друге значаје. Биће то спектакл који ће ватерполисти који пристижу памтити. Уосталом, како другачије може бити кад смо у граду ватерпола. Овим смо показали да ВШ није заборавио Бечеј и оно што су они дали за развој нашег спорта. Искрено се надамо да ће се Бечеј, и мушка и женска екипа,  убрзо вратити на главну сцену српског ватерпола. Иначе, утакмице Светске лиге практикујемо да играмо ван Београда, како би наш спорт популарисали. За минулу утакмицу против Немачке у Зрењанину тражила се карта више, верујем да ће тако бити и у Бечеју“, рекао је председник  Савеза Милорад Кривокапић.

Улазнице за утакмицу коштају симболичних 100 динара
 

Директор бечејског храма спортова, под чијим кровом је и затворени базен, Дејан Станојев истиче да је све спремно за овај дограђај и предвиђа да ће то бити спортски спектакл, а током викенда су две генералне пробе. У суботу од 17 сати игра се реванш плеј-аута између Бечеја и Београда, а од 18,30 и у недељу цео дан игра се међународни турнир кадетског узраста, Трофеј Бечеја, на коме, поред домаћина, наступају Барцелонета и Медитерани из Шпаније, Опатија из Хрватске, кадетска репрезентација Словеније и суботички Спартак.

Улазнице за утакмицу коштају симболичних 100 динара.

Директор предузећа при ВШ Дарко Удовичић приметио је да је ово јединствена прилика да се виде играчи који долазе. Члан Општинског већа задужен за омладину и спорт Дејан Терзић захвалио се ВШ што су Бечеју доделили домаћинство утакмице Светске лиге и пожелео је репрезентацији успех на завршном турниру у Москву (од 20. до 25. јуна), где бране трофеј који последње четири године није мењао власника.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести