Ватерполо турнир регионалне А1 лиге: Воши довољна прва четвртина

Војводина - Триглав 21:9 (8:1, 3:3, 4:3, 6:2)
w
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

После паузе од једне сезоне у којој због короне није било Регионалне лиге ватерполисти Војводине повратак у јадранско такмичење обележили су убедљивом победом над Триглавом. Екипа из Крања није имала шансе на почетку првог турнира А1 лиге који се до недеље одржава у Новом Саду.

Велика разлика у квалитету дала је могућност тренеру црвено-белих Мирославу Бајину да већ од прве четвртине доста комбинује, како би и у свакако скраћеној ротацији, распоредио одмор за носиоце игре, а таман шансу и већу минутажу дао млађим играчима. Била је ово идеална прилика да и они који су ровити од повреде, попут капитена Марића, полако почну да се враћају у такмичарски ритам.

Дилеме око победника није било, јер је Воша од првог минута почела да решета мрежу гостију, а на почетку друге четвртине водила је 9:1. Потом је, очекивано, темпо мало опао, јер је потребно сачувати снагу за следећа три дана и исто толико утакмица. Упркос томе, предност домаћина није се смањивала, шта више, била је и максималних плус 13.

У другом колу Војводина у петак од 20.40 часова игра са Пролетером. Преостају јој потом још две утакмице, суботу против Задра (17) и у недељу се састаје са Земуном (11.50).

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 50, судије: Матијевић (Загреб) и Чипчић (Ријека). Искључења: Војводина 13, Триглав 16. Петерци: Војводина 2 (1), Триглав 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић (9 одбрана), Марић, Богдановић 3, Бурсаћ 2, Тинтор 1, Брешћански, Кончар, Радованлија 2, Рогач 6, Радановић 5, Николов 1, Ћетковић, Средојевић (6 одбрана), Митровић 1.

ТРИГЛАВ: Бетон, Попович 1, Кадивец 3, Рахне 1, Лах 3, Д. Гостич, Пушавец, М. Гостич, Вончина, Јустин 2, Пауновић, Бечић, Кос, Штирн.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести