ВК ВОЈВОДИНА Сви црвено-бели у погону

Када је прошле седмице одобрено коришћење базена Слана бара могућност да тренира имао је само први тим Ватерполо клуба Војводина.
 Marko Crvenko  Foto: privatna arhiva
Фото: Марко Црвенко  Фото: приватна архива

Првих седам дана они су, уз женску прву екипу и пливаче Воше, једини ускочили у воду. С обзиром на то да се на Клиси у потпуности поштују све прописане мере надлежних због коронавируса, није било разлога да се и другима не допусти улазак на базен. Сходно томе Војводина је у погон убацила и све групе млађих категорија.

– Углавном су сви на броју, не фали велики број деце. Свака група има термин од сат, сат и по. За сада, на почетку, радимо три пута седмично у базену, а два пута суве тренинге на Сајмишту. После једно две, три седмице имаћемо на располагањз пет пута базен. Сви смо једва дочекали да почнемо са радом – рекао је Марко Црвенко, тренер млађих категорија Војводине.

Црвено–бели подмладак пре избијања пандемије коронавируса тренирао је у Спенсу, а с обзиром на то да се затворени базен сада реновира, сви су се преселили на Клису.


Девојке се враћају у форму

Женски ватерполо клуб Војводина ушао је у другу седмицу тренинга и код дама је иста ситуација као и код мушких колега из првог тима.

– Све девојке су на окупу и тренирају сваки дан једном дневно. Дуга пауза оставила је велике последице и биће потребно доста времена да се врате у пређашњу форму. Пре отварања базена радиле су суве тренинге као неки вид припреме, а сада су наставиле са теретаном пре тренинга у води. До септембра док не почне нова сезона требало би да буду оне старе – рекла је тренер Слађана Дрезгић.


– Овде су услови, такође, одлични. Сви, наравно, поштујемо мере опреза и на базену има дезобаријера и свега што је прописано од стране надлежних органа – истакао је Црвенко.

За сада још увек нема никаквих информација о неким такмичењима, или летњој лиги, тако да је фокус искључиво на враћању форме.

– Дугачка је пауза иза играча и биће нам потребно једно четири до шест седмица да бисмо се припремили за редован тренажни процес. Немамо разлога да журимо, тако да смо кренули лагано, како је и пожељно, јер је ризик од повреда сада велики – закључио је Марко Црвенко.      

К. Б.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести