Воша стартовала победом

Ватерполисти Војводине уписали су победу на старту другог дела сезоне.
д
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Они су као домаћини у 10. колу Суперлиге савладали екипу Земуна. Након нешто слабијег почетка, Новосађани су заиграли боље и током целог сусрета имали вођство. Иако су гости припретили у неколико наврата, Воша је серијом у последњој четвртини оверила тријумф.

Утакмица је почела доста тврдо и изједначено, па самим тим није било много голова. До првог поготка дошли су гости преко Ђорђа Љубеновића, а домаћинима није дуго требало да одговоре. Воша је могла да дође и до вођства, али није искористила играча више, па је то у контри казнио Борис Поповић (1:2). Није, међутим, дуго требало Новосађанима да дођу до изједначења. Недуго након старта друге деонице прецизан је био Марко Тубић, а до краја полувремена погађали су Немања Радовалија и повратник након повреде Милош Максимовић (4:2). Могла је разлика бити и већа, али домаћини два пута из изгледних ситуација нису искористили играча више.

Нешто уједначенија игра виђена је у наставку. Иако је Воша кренула да увећава вођство, гости су у неколико наврата били близу изједначења. Најбољу шансу за то су имали у контранападу када је домаћима искључен играч, али је одбрана Новосађана била на високом нивоу. Након такве претње, Воша је додала гас. Одмах у следећем нападу прецизан је био Тубић, а победу су головима оверили капитен Максимовић, Тркуља и Митровић.

Војводина Земун 11:7 (1:2, 3:0, 2:2, 5:3)

НОВИ САД: Базен на Сланој бари, без присуства гледалаца, судије: Виријевић, Прлић, искључења: Војводина 4, Земун 9, петерци: Војводина 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић (8 одбрана), Марић 1, Максимовић 3, Митровић 1, Тинтор, Васин, Прекогачић, Радованлија 1, Тубић 2, Тркуља 2, Брешћански, Гусаров 1, Средојевић, Биочанин.

ЗЕМУН: Ђокић, Стефановић, Јовић, Митровић, Перковић 1, Љубеновић 2, Андрејевић, Михаиловић, Јовановић, Поповић 3, Милошевић, Вукавић 1, Сретковић (6 одбрана), Јапунџић.

С. Рудакијевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести