Вошине даме исписују клупску историју

Ватерполисткиње Војводине данас (16 часова, РТС 2) играју против Палилуле у Београду за трофеј Купа Србије, први пут у клупској историји.
ЖВК Војводина/ Војводина има прилику да узме први трофеј Купа Србије
Фото: ЖВК Војводина/ Војводина има прилику да узме први трофеј Купа Србије

Новосађанке су место у финалу обезбедиле после два квалификациона турнира, на којима су забележиле пет победа и пораз, управо од данашњих ривалки, које се, такође, боре за свој  првенац у овом такмичењу. У првом међусобном сусрету у Новом Саду Воша је славила са 10:9, да би прошлог викенда Палилула била боља - 10:6.

– Добро је то што је други дуел прошао тако, због психе, која, мислим, у финалу биће пресудна. Да смо их победиле, што би било два пута узастопно пред сусрет за трофеј, можда би дошло до опуштања. С обзиром на то да играмо прво финале, притисак свакако постоји. Девојкама сигурно неће психички бити лако, али битно је само да трема не преовлада – јасна је Слађана Дрезгић, тренер Новосађанки.

Јована Пантовић је најавила  да су њене саиграчице изузетно мотивисане, јер је ово прва прилика за изузртан успех, за освајање трофеја.

– Очекујем неизвесну утакмицу. Палилула је у овом саставу већ дуже време, док смо ми ове сезоне у нешто новијем, али уигране смо. Дефинитивно ће бити треме, али позитивне, јер доста играчица, поготово млађих, није до сада било ни у једном финалу и драго ми је што ће и то доживети. Оно што је потребно за овај трофеј је смиреност и концентрација – рекла је Јована Пантовић.

Јасно је да следи веома занимљив сусрт, да ће обе екипе дати свој максимум с обзиром да се боре за вредан трофеј први пут у клупској историји.Утакмица почиње у  16 часова , уз директан пренос на РТС. 2.  

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести