ВСС: Дезинформације о припремама репрезентације

БЕОГРАД: Поводом разних неистинитих информација које су се појављивале у медијима претходних дана, а везано за спровођење припрема мушке ватерполо репрезентације Србије у Словенији, због тобожњих непостојећих услова у Србији желимо да истакнемо следеће:
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Ватерполо савез Србије планове и програме свих националних селекција доноси сваког децембра за наредну годину, а према предлогу националних тренера, националног селектора, као и Стручног савета ВС С који исте усваја на посебној седници где се сви планови и програми разматрају и образлажу.

Конкретно, у случају базичних припрема сениорске мушке репрезентације Србије које су одржане у Словенији, морамо да истакнемо да је Брдо код Крања изабрано као најпогодније место за такву врсту припрема пред Олимпијске игре у Токију где би поред физичке припреме, била урађена и ментално психолошка припрема која је захтевала својеврсну изолацију од спољних фактора (навијачи, медији, очекивања јавности и сл.). Дакле, никакво непостојање услова у Србији у виду објеката за припреме није постојало, већ искључиво разлози горе наведени.

Морамо да истакнемо велику подршку Председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије протеклих година кроз санацију дуговања наслеђеног из периода неодговорног пословања, вишеструку помоћ клубовима за наступе на такмичењима и санацију последица проузрокованом епидемијом корона вируса, подршку при организацији највећих спортских такмичења у нашој земљи, исплату новчаних награда за врхунске резултате у рекордном року, редовну исплату националних признања за остварене врхунске резултате итд. Ово су чињенице које се могу на једноставан начин проверити и свака манипулација било ког од ових података је злонамерна.

На крају, сви смо сведоци великог успеха оствареног пре само неколико дана на Олимпијским играма у Токију и освајања нове златне медаље у ватерполу у мушкој конкуренцији. Апелујемо на јавност и медије да се на позитиван начин бавимо овом темом јер свака дезинформација и манипулација само баца сенку на врхунски резултат наших момака на који сви заједно требамо да будемо поносни, наводи се у саопштењу ВСС.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести