ЗАТВАРАЊЕМ базена на Бањици УГРОЖЕНА је БУДУЋНОСТ Партизана

Директор ВК Партизан Никола Куљача изјавио је да је затварањем базена у спортском центру Бањица угрожена будућност тог клуба, али и ватерпола у Србији.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

- Ми смо ове године примили сигурно 70, можда и 100, нових полазника у нашу школу ватерпола. То је један резултат на ком смо ми радили добре три године. Прошле године смо такође имали проблем са базеном, али је решен и ту смо изгубили неких 30 до 50 дечака. Ове године, за сада, деца остају. Тај мали, плићи базен је још оперативан, значи пун је воде, међутим вода се већ охладила и ми смо добили уверавања од градоначелника да ће се учинити све да тај базен буде у функцији - рекао је Куљача за Танјуг.

Како је нагласио, уколико мали базен не буде у функцији, будућност ВК Партизан, биће угрожена, јер неће моћи да се уписују нови полазници.

Истакао је да је великим ангажовањем градоначелника Београда Александра Шапића, ВК Партизан добио термине по другим базенима у Београду што, како каже, за сада функционише.

- Имао сам састанак са директорима свих спортских ценатара у Београду, чији је и власник град. Проблем спортског центра Вождовац је што је у власништву општине Вождовац, што значи да град још не располаже њим. Ја лично сматрам да сви спортски центри у Београду, посебно базени који су скупи за одржавање, треба да буду у власништву града. Сви директори су изашли у сусрет колико су могли - поручио је Куљача.

Каже да је ВК Партизан успео да "спакује" термине за први тим и настарију такмичарску екипу на базену Спортског центра "11. април", а да млађа категорија за сада тренира на Ташу.

Спортски директор Пливачког клуба "11. април" Срђан Петровић, изјавио је за Танјуг да је затварањем базена у спортском центру Бањица начињена велика штета, јер је ПК "11. април" остао без вечерњих термина, што значи да сва деца која су тренирала у тим терминима више нису у могућности да долазе да пливају.

- Тренутно не знамо тачан број деце колико ће одустати, али велики број деце, између 150 и 200, није више у могућности. Нама су додељени неки други термини, од 15 часова, што је немогуће за децу која су млађа од 10, 11 година која морају да долазе у пратњи родитеља. Њима је то потпуно неизводљиво што због школских обавеза, што због обавеза родитеља, тако да неки термин пре 18 часова је неизводљив за ту децу - рекао је Петровић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести