ЖИВКО ГОЦИЋ ТРЕНЕР ВАТЕРПОЛИСТА НОВОГ БЕОГРАДА: Имамо велике шансе за победу ако будемо дали максимум

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић изјавио је данас у Београду да његов тим има велику шансу да победи Јадран из Сплита ако сви играчи буду дали максимум.
1
Фото: ВК Нови Београд

Ватерполисти Новог Београда играће у петак од 19.45 часова на базену Спортског центра "11. април" против Јадрана меч првог кола групе А друге фазе Лиге шампиона.

"Није лака ситуација, околности су такве да је већина наших играча учествовала у репрезентативним акцијама на европском и светском првенству. Пре само десетак дана су се вратили у клуб, у том периоду имали смо кратке припреме у Берлину са екипом Шпандауа, а онда смо одиграли две утакмице у домаћем шампионату. Покушали смо да освежимо и мало одморимо екипу, али и да се припремимо за изазове који нам предстоје", рекао је Гоцић на конференцији за медије.

Он је истакао да су ватерполисти Јадрана у досадашњем делу сезоне у ЛШ показали завидан квалитет.

"Занимљиво је да смо са њима такође заједнички тренирали на почетку сезоне, тако да знамо њихову снагу, али и њихове слабости које ћемо покушати да искористимо. Ипак, треба рећи да они можда овај меч дочекују у мало бољем расположењу, јер је велики део њихове екипе учествовао у освајању европског сребра и светског злата са репрезентацијом Хрватске, па ће сигурно бити мотивисани да наставе у том победничком ритму", рекао је тренер Новог Београда.

Гоцић је нагласио да је задовољан односом играча према обавезама.

"Уколико ми будемо дали свој максимум, имамо велике шансе за победу. Респектујемо екипу Јадрана и веома ценимо њихове резултате, али уз подршку наше публике и уз наш озбиљан приступ мислим да с правом можемо да се надамо добром резултату. Биће сигурно тешка утакмица, али у датим околностима мислим да смо максимално спремни", истакао је Гоцић.

У другом мечу првог кола групе А у петак од 18.30 часова се састају Про Реко и Марсеј. Две првопласиране екипе из сваке групе избориће пласман на Ф4.

"Свака утакмица у овој другој фази ЛШ нам је јако битна, јер играмо против три врхунске екипе. Сваки бод нам је битан за оно што желимо и за шта се спремамо, а то је Ф4 ЛШ", рекао је ватерполиста Новог Београда Никола Јакшић.

Он је истакао да су ватерполисти Новог Београда спремни за дуел са Јадраном.

"Сматрам да исход ове утакмице зависи од нас, без обзира на умор. Верујем да ако у меч будемо ушли као што смо то чинили у претходне два дуела против Вукова и Радничког из Крагујевца, да ћемо на крају ми славити победу", навео је Јакшић.

Јакшић је навео да су напори у националном тиму били велики и да су два велика такмичења довела до емотивног и физичког пражњења.

"Окупили смо се тек недавно, није то још на неком завидном нивоу, али како мени тако и осталима. Искористићемо овај период да дижемо форму из утакмице у утакмицу па ћемо да видимо", закључио је Јакшић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести