Златни олимпијци и бивши играчи помажу Ватерполо клубу Војводина

Када је крајем октобра прошле године промењена управљачка структура у Ватерполо клубу Војводина, нови генерални директор Марко Ћук и председник Драган Ресановић најавили су веће ангажовање бивших играча у раду црвено–белих.
Branislav Mitrovic i Gojko Pijetlovic
Фото: Бранислав Митровић и Гојко Пијетловић, фото: Дневник

Златни олимпијци који су поникли у новосадском колективу постали су чланови Скупштине и планирано је да кроз маркетиншке активности својом популарношћу помогну Војводини. Први корак било је традиционално хуманитарно „Црвено–бело вече“ крајем децембра, када су Милош Ћук, Бранислав Митровић, односно Душко и Гојко Пијетловић, као и сваке године, увеличали ову акцију.

„Мало смо ми, олимпијци, више ангажованији што се тиче функционисања клуба и гледамо да га на све начине вратимо на старе стазе и да поправимо ситуацију. Није лако, али боримо се и борићемо се“, истакао је голман Гојко Пијетловић.

Појављивање на хуманитарном догађају на базену Слана бара само је почетак њихове мисије.

„Сви смо потекли из овог клуба, одавде смо отишли даље, али увек нам је у срцу Војводина и задовољство нам је да помогнемо. Учинићемо сигурно много више у наредном периоду, надам се да ћемо се знатно више појављивати и помагати у стасавању неких нових клинаца.“

За сада још увек нема детаљно одређених акција, али најбитније је то да су сви на располагању и када буде затребало, наћи ће се на услузи клубу.

„Још увек је све у фази разраде, али идемо полако. Све је тренутно у домену планирања, треба да се сложе неке коцкице, па тек онда да се крене са радом“, поручио је Пијетловић. 

Он је, уз брата Душка, Бранислава Митровића, Милоша Ћука и Бориса Вапенског, обрадовао малишане који су испунили базен и трибине на Сланој бари током „Црвено–беле вечери“. Први пут је овом догађају присуствовао и Слободан Соро, бивши голман наше репрезентације, који је потом носио капицу Бразила. Новосађанин, светски првак из 2009. године, радо је прихватио позив клуба.

„Војводина је увек била карактеристична по томе што је имала добре клинце. Када је почео са радом затворен базен на Спенсу, далеке 1990. године, ја сам од јануара почео да тренирам. Овакве акције евоцирају успомене и враћају ме на почетке у Војводини. Клуб је данас на том месту где јесте, игра се А2 регионална лига, такмиче се и млађе категорије. Ми који смо поникли овде, ако буде прилике, на сваки начин помоћи ћемо клубу да буде што бољи“, рекао је Соро.      

Текст и фото: К. Бугарски

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести