Звездине ватерполисткиње после драме поражене у финалу Челенџер Купа

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у финалу ЛЕН Челенџер Купа од турског Измира резултатом 10:9 (3:3, 3:1, 2:2, 2:3) на финалном турниру у Загребу. Међутим, без обзира на пораз, црвено-беле су направиле велики успех пласманом у финале трећег европског такмичења по важности.
s
Фото: Ватерполисткиње Црвене звезде, фото: ЖВК Црвена звезда

За још већи успех и освајање првог европског трофеја у историји женског ватерпола у Србији недостајало им је мало среће. Наиме, капитен екипе, Христина Илић, имала је у завршници шут за изједначење и петерце, али није успела да затресе мрежу. Измир је боље почео, у другој четвртини је први пут дошао до два гола предности, док је у трећој и четвртој четвртини имао и „плус три“. Ипак, Звезда се, предвођена Јованом Радоњић, враћала у игру, а у последњем минуту је пропустила два напада за изједначење. Екипа Драгане Ивковић је водила само у једном тренутку прве четвртине (3:2), док је Измир пре и после тога константно имао од једног до максимална три гола разлике. Прву осетнију предност турски састав је стекао средином другог периода, када је повео са 5:3. У трећој четвртини је Измир стигао и до 7:4, али се Звезда вратила головима Сесилије Диаз Месе и Јоване Радоњић. Могле су црвено-беле тада да стигну и до изједначења, али су грешиле у нападу, док је Измир на другој страни поново дошао до „плус три“, те је четири минута пре краја било 10:7. Није се Звезда ни тада предавала, већ је млада Јована Радоњић са два везана гола довела свој тим поново на гол заостатка. Прву шансу за изједначење пропустила је Диаз Меса, када је направила контра фаул, а потом је у последњим секундама промашила и Христина Илић.

У групи је Црвена звезда пре тога имала половичан учинак, савладала је Бенфику са 13:10, док су у другом мечу поражене од сплитског Јадрана са 9:7. Међутим, како су и друге две екипе имале исти број бодова, Звезда је заузела прво место због победе над Бенфиком, која је савладала Јадран 12:8 и тако је, као и Звезда, имала гол разлику „плус један“. Турски Измир је у другој групи победио загребачку Младост са 12:9 и Портенсе 18:8. 

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести