Вечерас у 21 час дерби Војводина-Партизан

Није баш једноставно фудбалским професионалцима када уђу у згуснути ритам одигравања утакмица и дугих путовања, али из те коже се не може, па се у тој чињеници не тражи  алиби
с
Фото: Ј. Грлић

. Јасно је да наши најбољи играчи у свакој утакмици морају да се изнова доказују, буду на горњој граници могућности и тако доприносе жељеним остварењима тимова чије дресове носе. Војводина је резултатски веома добро ушла у нову сезону, освојила је бод на гостовању код Црвене звезде (0:0), а потом савладала Паневежис у првом сусрету 2. кола квалификација за Лигу конференција (1:0). Вечерас, дакле непуна три дана касније и после ни мало лаганог путовања до Литваније и назад, црвено-белима предстоји нови дерби, пошто им у госте стиже амбициозни и веома квалитетни тим Партизана, који је старт новог такмичарској циклуса обележио двема победама. Могу ли Новосађани да се одупру још једном супарнику који спада у категорију оних које називамо најјачи, питање је које заокупља пажњу навијача оба клуба.

- Заиста смо добро ушли у сезону, остварили циљеве које смо зацртали, а, успут, мрежа нашег голмана Николе Симића ни једном се није затресла – задовољан је искусни штопер новосадског тима Владимир Ковачевић. – У прве две утакмице красила нас је тимска игра и то ће бити један од наших квалитета и у предстојећим изазовима, с тим да чврсто верујем у то да можемо и много боље , како у дефанзиви, тако и у нападачким акцијама. Бод освојен против Звезде сигурно је потврда да можемо да се носимо с најбољим екипама, а победа у Литванији доказ да и на међународној сцени имамо шта да покажемо. То је, међутим, већ иза нас, пред нама је дуел с Партизаном и, лично, био бих задовољан и уколико бисмо освојили један бод у дербију.

У готово свим контактима с играчима „Старе даме“, сусрећемо се с тврдњом да Војводина увек има обавезу да иде на победе, па је овакво Ковачевићево размишљање било интересантно.

- Наравно да и ја сањам о томе да вечерас пружимо одличну игру, парирамо црно-белима и освојимо сва три бода. Имамо квалитет за остварење тог циља, као и довољно простора да унапредимо нашу игру у битним сегментима и на свим позицијама, али бих био, понављам, задовољан и уколико се утакмица заврши без победника.

Београђани имају јак, квалитетан и све уигранији тим, а опасност по одбрану Воше могла би да дође с више страна. Ту мислимо на потенцијални учинак Рикарда Гомеша, Лазара Марковића, Немање Јовића, Данила Пантића...

- Не бих никога посебно да истичем у црно-белом тиму. Заиста имају пуно квалитетних фудбалера, води их одлични стручњак Александар Станојевић, а, поред играча које сте набројали, имају још адута. Ту, пре свих, мислим на мог пријатеља Милоша Јојића, једног од најбољих фудбалера Партизана, али и на још неке играче.

Занимљиво је да пар штопера у београдској екипи чине некадашњи фудбалери Војводине Игор Вујачић и Синиша Саничанин. И од њих би, посебно у прекидима, могла да прети потецијална опасност по Симићев гол.

- Обојицу их добро познајем, без сумње су квалитетни фудбалери, па ћемо и на њих морати да обратимо посебну пажњу. Вујачића се сећам још из мог првог мандата у Војводини, а са Саничанином сам у прошлој сезони био саиграч. Ипак, имају црно-бели и неке мане које смо уочили и које ћемо настојати да искористимо. Очекујем добру утакмицу, радујем се што ће на „Карађорђу“ бити доста гледалаца и што ћемо имати прилику да још једном покажемо да смо се одлично припремили за сезону и да поседујемо квалитет за високе домете – поручио је Владимир Ковачевић.


Суди Новак Симовић

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, судија: Новак Симовић(Ловћенац).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Цуцин, Ковачевић, Стевановић, Деветак, Топић, Буснић, Новевски, В. Симић, Човић, Мркаић.

ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић, Вујачић, Саничанин, Урошевић, Зђелар, Шћекић, Марковић, Јојић, Јовић, Рикардо.


Утакмица Војводина – Партизан почиње у 21 час, уз ТВ пренос на првом програму Арена спорта. Капије „Карађорђа“ биће отворене два сата пред почетак сусрета, а из новосадског клуба позивају гледаоце да раније дођу на стадион, како би се избегло стварање непотребних гужви на улазима. Уједно, црвено-бели инсистирају и на томе да навијачи бодре своје екипе у спортском и духу фер-плеја и да се уздрже од било каквог неприкладног понашања. Такође, домаћин апелује на посетиоце вечерашњег сусрета да током боравка на трибинама носе заштитне маске и одржавају неопходну дистанцу, у складу с прописаним пандемијским мерама.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести