Више од 10.000 људи уживало у спектаклу Ауто трка на Мишелуку

Мирис ужареног бетона, бензина, спаљених гума, уз неизоставну буку која подиже адреналин, обележили су јучерашњи дан на Мишелуку, где су се 37. пут одржале чувене ауто-мото трке - Велика награда Новог Сада.
1
Фото: Филип Бакић

Још једном је Српска Атина оправдала улогу доброг домаћина, угостила поред возача из Србије и такмичаре из Хрватске, Северне Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, а сваки потез возача здушним навијањем испратило је око 10.000 посетилаца.

Више категорија возила, састављених из неколико дивизија, биле су прави магнет за публику, а највећу пажњу скренули су на себе “југићи”, односно трке југо хибрида и југа 55, уз наравно неизоставне “фиће”. Стаза од девет кривина, на којој су времена по кругу износила око 100 секунди, ове године се бодовала и за календар шампионата Босне и Херцеговине, као и Отвореног првенства Републике Српске.

- Задовосни смо овогодишњом приредбом, било је неколико пехова, пар излетања, један ауто се запалио, али је екипа ватрогасне бригаде брзински одреаговала. Но,  то је део дражи ауто трка. За нас, суштина је у сигурности, она је на првом месту, како такмичара тако и публике. Све службе су присутне, директор трке Горан Ратковић је одрадио врхунски посао, из године у годину је све оштрији. Трке су протекле у најбољем реду, а најзанимљивије су биле класе хибрид и југо 55 јер су возачи млади и вреле крви, али морамо да поменемо и “дрифт” који је поново привукао велики број поклоника – рекао је Марко Сандики, главни организатор и председник Спортског ауто-мото клуба 021 Нови Сад.

Фото: Дневник/ Ф. Бакић

Уз добре временске услове и велику посету, организатори планирају новитете за наредне године и желе да трке на Мишелуку постану бренд Новог Сада.


Цвјетичанин: Манифестација вишеструког значаја

Члан Градског већа за спорт Огњен Цвјетичанин похвалио је организаторе и истакао велику важност трка на Мишелуку за Нови Сад.

- Ова манифестација је од вишеструког значаја за Нови Сада, како за спорт тако и за туризам, јер су учесници из читаве Србије и региона. Овај спорт окупља и много компанија које се баве аутомобилизмом, деловима и опремом и настављамо успешну традицију која траје пуно година. Подржаваћемо их и даље, унапређиваћемо ову манифестацију колико будемо могли  - најавио  је Цвјетичанин.


Фото: Дневник/ Ф. Бакић

- Послужило нас је време, знајући податке из ранијих година, али и после гледања снимака с дронова, сигурно је било 10.000 посетилаца – колико смо очекивали. Први пут се наше трке бодују за календар шампионата БИХ и Републике Српске и тамошњи такмичари су презадовољни јер немају овакав квалитет у својој земљи. По коментарима возача, једна смо од најбољих трка у региону и трудимо се да Нови Сад буде перјаница у ауто-мото спорту.Надамо се проширењу дивизија и класа, уз нове дисциплине, дрифт, брдо, слалом. Очекујемо помоћ града и свих који то могу и надамо се да ће трке на Мишелуку постати бренд Новог Сада, као Новосадски маратон, Егзит и све манифестације од значаја за град. Ако направимо обичну трку, онда смо у рангу са свима, али наш град заслужује да ова манифестација буде сваке године боља од претходне – истакао је Сандики.

М. Ристић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести