АНДРИЈА СТАНКОВ, РУКОМЕТНИ БИСЕР ВОЈВОДИНЕ: Част је играти уз асове

Рукометаши Војводине имају још једну одличну сезону.
1
Фото: СРЛ

Чета Бориса Ројевића завршила је на првом месту након лигашког дела Суперлиге и фаворит је пред полуфинални окршај са Динамом. Уз све, Новосађани су поново успели да ураде одличну ствар и у ватру баце младе наде. Поред Ђорђа и Марка Драшка и Василија Боројевића, пажњу је привукао пивот Андрија Станков, рођен 2007. године.  Овај јуноша уписао је три наступа у сезони у дресу шампиона Србије и постигао четири гола.

- Ово је веома важан део моје каријере и драго ми је што је градим у екипи која је доминантна у елитном рангу домаћег рукомета. Видео се и напредак из меча у меч. Осећај је стварно феноменалан и част је играти с асовима попут Бориса Пуховског и Петра Ђорђића. Привилегија је делити паркет с таквим мајсторима и учити од њих - поручио је Вошин кружни играч.


Трака - велика одговорност

Станков је играма у млађим категоријама Воше, али и у Славији, заслужио позив у кадетску репрезентацију Србије, у којој му је поверена и улога капитена.

– Сматрам великим успехом то што наступам за национални тим и што сам његов вођа, јер ми чињеница да представљам моју земљу улива додатни мотив. Ове године нас очекује Европско првенство у августу и не кријемо да циљамо медаљу. Надам се квалитетном раду на припремама, а затим и добром резултату – закључио је Станков.


Андрија Станков је још један од Војводининих проспеката, који игра на двојну регистрацију у новосадској Славији која се такмичи у Првој лиги Војводина. Екипа се налази на трећем месту на табели, с билансом од девет победа, седам пораза и једним нерешеним резултатом.

- Имам само речи хвале за организацију клуба и играче. Прва лига Војводина веома је погодна за нас, младе рукометаше, за развитак и стицање искуства. Важно је да се надмећемо са старијим играчима који су у зениту каријере играли у вишим ранговима. Имамо сјајан, млад тим. Ђорђе Драшко и ја имамо улогу ведета и од нас се много очекује. Клуб нам верује и то ми улива додатно самопоуздање да наставим напорно да радим. Нажалост, због мањка искуства, изгубили смо неколико утакмица, али то је велика школа за нас. Напредујемо из меча у меч и то је тренутно најважније - поручио је Станков.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести