Андријана Вуковић, кошаркашица Воше о сезони: Од старта смо знале циљ

После нешто слабијег старта сезоне, кошаркашице Војводине ухватиле су ритам и приближиле се горњој половини табеле Прве лиге Србије, пошто тренутно заузимају пету позицију са половичним учинком из 18 утакмица.
с
Фото: Приватна архива

Са 11 поена у просеку, Андријана Вуковић је међу најзапаженијима. У претходном окршају против Меге, и поразу од лидера такмичења одиграла је свих 40 минута, што довољно говори о томе колико тренер Наташа Анђелић у њу има поверења.

– Од старта смо знале да ће то бити можда и најзахтевнија утакмица, јер Мега игра најагресивније у лиги. Знала сам да ће бити тешко, због чега сам и била фокисрана. Задовољна сам личном статистиком, али не и тимском. Бориле смо се у првом полувремену и доказале да можемо да играмо са најбољима, као и да треба још да радимо како бисмо отпор пружале свих 40 минута – рекла је Андријана.

У Нови Сад је дошла као трећи најбољи стрелац лиге из крагујевачког Радничког. И ове сезоне доказује да поседује велики нападачки потенцијал.

– С обзиром на то да сам први пут отишла из кућа и изашла из зоне комфора, имала сам и лоше и добре партије. Могло је и боље, али с обзиром на то да ми је прва сезона ван Крагујевца и да имам пуно поверење тренера, задовољна сам.

Што се тиче позиције на табели, она одражава реалан однос снага.

– Од старта смо знале да нам је циљ да будемо на средини табеле. Имамо подмлађен тим, са Жаклином Јанковић и Катарином Јаковљевић, које су нешто тек искусније – закључила је Андријана Вуковић.


Лига потцењена

Говорила је кошаркашица Војводине и о квалитету Прве лиге.

– Потцењена је. Боља је него што се прича. Србија нема те буџете да се боље играчице задрже овде и направе каријеру – навела је Андријана.


В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести