КРОЗ ПЛЕЈ-АУТ ДО СПАСА: Рукометашицама Војводине следи борба за опстанак у Суперлиги

Женски рукометни клуб Војводина има тешку сезону у Суперлиги Србије и у плеј-ауту их очекује грчевита борба.
с
Фото: СРЛ

Новосађанке су прошле године биле надомак плеј-офа са сјајном комбинацијом младости и искуства. Ове сезоне слика је много другачија. Млада екипа црвено-белих са мало сениорског искуства лоше се носила са квалитетнијим противницама, те се пред последње коло првог дела суперлигашког каравана налазе на зачељу табеле.

Сигурни учецници плеј-офа су Јагодина, Црвена звезда и Железничар док за четврто место на табели пред финалне окршаје конкуришу Медицинар, Наиса и Бекамент.

Једна од искуснијих играчица Војводине Лана Мијаиловић истакла је да је младост главни „кривац” за слабе резултате.

– Екипа је претрпела огромне кадровске промене и са веома младим саставом се ухватила у коштац са осталим члановима Суперлиге. Очигледно је то да имамо квалитет и да се ради о талентованим играчицама, али нам фали искуство што је и пресудило у већини утакмица. Наравно, сезона није готова и најважнији дуели тек следе. Мотивација је ту и надам се да ћемо партијама у плеј-ауту заслужити опстанак у лиги – поручила је Мијаиловић.

Новосађанке су тренутно на последњем месту на табели са билансом од две победе, једним ремијем и чак 14 пораза, са свега пет бодова.

– Знам да је пред нама паклен посао и да је пред нама тешких шест утакмица, али најважније је то да само од наших игара зависи да ли остајемо у елити или идемо у лигу ниже. Биће веома тешко, све смо свесне тога. Оно што је сада битно је да смо сјајан колектив дружимо се на терену и ван њега, добро комуницирамо и верујемо у опстанак у Суперлиги Србије – рекла је за „Дневник" Лана Мијаиловић.

Војводина у 18. колу Суперлиге гостује Младости из Нове Пазове. Меч се игра у суботу од 19 сати.


Повратак на терен убрзан

Мијаиловићева је пропустила првих неколико утакмица на почетку сезоне због опоравка од повреде, али су је лоши резултати приморали да скрати период опоравка и буде на располагању тренеру Игору Николићу. Како би помогла екипи, Лана је одиграла малтене сваки меч до сада и била важан шраф у тиму, а нада се да ће од помоћи бити и у плеј-ауту.

– ⁠Иако се практично још увек враћам из повреде, трудим се да што више утичем на екипу на терену, као и у свлачионици. То је и за мене нова улога, али покушавам да будем што боља. Добро се слажемо и сарађујемо што се и види у наставку сезоне. Верујем у серећан крај ове приче - закључила је Мијаиловић.


В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести