РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ САВЛАДАЛИ МЕТАЛОПЛАСТИКУ У ПОЛУФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ: Новосађани у нову борбу за трофеј

Рукометаши Војводине савладали су Металопластику са 30:26 (17:11) у полуфиналу рукометног купа „проф. Др Бранислав Покрајац“. Црвено-бели су одиграли веома добро и потврдили да су и ове сезоне фаворити за освајање свих домаћих трофеја. У редовима Војводине су као по обичају главну реч водили голман Андреј Трнавац и прекаљени асови Петар Ђорђић и Борис Пуховски.
В. Фифа
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани су силовито стартовали и брзо, након непуна четири минута имали су три гола предности (4:1). Затражио је стратег Шапчана Владан Матић минут одмора, али то није уродило плодом пошто је Војводина наставила са веома добром игром на оба дела терена. Средином првог полувремена гости су заиграли нешто боље и са неколико успешно реализованих контри нису дозволили домаћину да се резултатски одлепи. Црвено-бели су наставили са ефикасном игром и пред наставак сусрета имали су шест голова предности.

Фото: Dnevnik.rs

Сјајна вест за Новосађане је да се након незгодне повреде лакта на терен вратио Вукашин Воркапић који ће пуно значити екипи у завршници сезоне.

Друго полувреме донело је сличну игру. Трудили су се борбени Шапчани да смање зоастатак и учине утакмицу неизвеснијом, али је Војводина одолевала и највише захваљујући доброј одбрани одржавала сигурну предности. Мучили су се гости у нападу и нису успевали да пробију бедем испред Вошиног гола. Имали су Шапчани одличну прилику да евентуалним поготком у 53. минуту приђу на минус три, али се Грузијац Мариани спетљао, бацио лопту у аут након чега су црвено-бели изнудли седмерац и поготком Вукашина Воркапића чинило се да су осигурали победу. Међутим веровали су Шапчани у преокрет и даље, али им је Воркапић новим голом, овог пута из контре на празан гол запечатио судбину и обезбедио Војводини месту у финалу Купа Србије „проф. др Бранислав Покрајац“.

В. Гвозденовић


Војводина - Металопластика 30:26 (17:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 450. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Војводина 5 (4), Металопластика 7 (5). Искључења: Војводина 10, Металопластика 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Воркапић 6 (3), Вуковљак, Азиз 2, Ратковић, Трнавац (12 одбрана, 2 седмерца), Миленковић 2, Сунајко, Пушица, Рађеновић 1, Пешић 3, Томић, Роган, Ђорђић 8 (1), Голубовић 2, Пуховски 6.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић 3 (1), Алиловић 2, Ф. Миловановић 3, И. Миловановић 1, Марјановић, Јевтић 1, Арсић (12 одбрана, 1 седмерац), Дамјановић 3, Гаваселишвили 1, Павловић, Брајовић, Јовановић 9 (3), Паповић, Петровић, Симић 2 (1), Дакић 1, 


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести