У ПАУЗИ ПРВЕНСТВА пријатељски дуел ВОЈВОДИНА – СПАРТАК: Воша на два фронта у наставку

После четвородневног одмора фудбалери Војводине наставили су тамо где су победнички застали после три узастопне првенствене победе.
с
Фото: ФК Војводина

Дан раније тренирали су најмлађи, у четвртак су се тренеру Божидару Бандовићу одазвали сви, да би данас (петак) на терену Центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику у сусрету са Спартаком утврдили већ виђене, али и тестирали најновије тактичке пројекције стручног штаба, уочи завршнице основног дела првенства.

– Обично важи правило да је лакше достићи одређени ниво, него га сачувати у намери да успоставите пропорцију добрих игара са позитивним резултатима – подсетио је Бандовић. – У томе смо успели и сада смо сагласни да је тим сазрео да из утакмице у утакмицу понавља добре игре. Шансе смо стварали и у утакмицама када резултати нису испратили утисак о нашој надмоћности. Најважније је да смо истрајали у томе што смо започели у атмосфери поверења. 

На обе Вошине путање, оној ка Европи у првенству, али и у четвртфиналу Купа Србије стоји иста препрека, Чукарички.

У седам дана, у две узастопне среде прве априлске декаде, Новосађани ће одиграти две врло важне утакмице са такмацом који их је пре годину дана на Карађорђу зауставио на путу ка планираном финалу.

– Ми се не припремамо за једну утакмицу, за овог или оног супарника – остао је доследан сопственом ставу Бандовић. – Такође, нисмо бирали, нити смо се опредељивали за Куп или првенство. Све смо радили у ходу: градили смо тим, правили игру, тежили резултатима... Све у исто време. Зато сам стално понављао да не може све одмах и сад... Председник нам је указао поверење, навијачи су стрпљиво чекали и дочекали. Могу једино да поручим да ће Војводина да настави у истом стилу, отворено и нападачки на оба такмичарска фронта.

Пре утакмица са Чукаричким. Војводина ће у 27. колу гостовати у Сурдулици, код последњепласиране екипе на табели, Радника. Јесенас на Карађорђу Воша је славила са 3:0.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести