Војвођански одбојкашки дерби у Суботици: Воша опрезна, Спартак жели реванш (19)

На крилима успеха, освајања Купа Србије, другог трофеја ове сезоне, одбојкаши Војводине иду у петак у 19 часова на гостовање суботичком Спартаку у 19. колу Суперлиге.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Новосађани су у првенству поразом од Карађорђа у Спенсу прекинули победнички низ пошто су од почетка другог дела сезоне имали шест утакмица које су решили у своју корист.

Била је то лоша увертира пред финале националног купа, која их, међутим, није пореметила да освоје пехар. 

– Увек су незгодне утакмице после освајања трофеја, тако да морамо да будемо опрезни у Дудовој шуми. Брзо смо се после финала купа окренули Спартаку, у уторак смо већ почели да се припремамо. Суботичани можда нису на табели на месту на ком би требало да буду. Квалитетна су екипа, а ми не смемо да будемо опуштени јер нам је свака победа до краја лигашког дела првенства важна због позиције у плеј–офу – поручио је примач Новосађана Лазар Бајандић.

У првом међусобном сусрету ове сезоне у Новом Саду, црвено–бели су били убедљиви 3:0, али су Суботичани имали проблема са повредама. „Голубови” су од почетка другог дела сезоне коначно у комплетном саставу. Добро су стартовали у 2024. години са три везане победе поправивши пласман на табели. У војвођански дерби улазе после пораза у Краљеву од Рибнице, а пре тога је бољи од њих био само Раднички из Крагујевца.

– Играмо са доста осцилација у последње време, али имамо мотив више против Војводине због пораза у првом сусрету. Пружићемо максимум да покушамо да победимо, уз помоћ навијача. Новосађани су млада екипа, једна од најбољих у лиги, а краси их добра енергија коју имају и када губе и уз такав приступ су опасан ривал – рекао је примач Спартака Вељко Машуловић.

К. Бугарски


Суперлига – 19. коло

Петак

Борац (С) – Јединство (СП) 17

Раднички – Рибница 18

Ц. звезда – Таково 18

Спартак (С) – Војводина 19

Карађорђе – Млади радник 19

Субота

Партизан – Ниш 19.30


Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести