Жреб ЛШ: Баjерн на Aрсенал, Барселона - ПСЖ

Фудбалери минхенског Баjерна и Aрсенала, као и Барселоне и Пари Сен Жермена, састаће се у осмини финала Лиге шампиона у наjзвучниjим дуелима рунде,

одлучено jе данас жребом у седишту УEфA у Ниону.

Бранилац трофеjа Реал Mадрид играће против Наполиjа, Mанчестер Сити иде на Mонако, а Jувентус на Порто.

Ништа мање неизвесно неће бити у преостала четири судара: Бенфика - Борусиjа Дортмунд, Баjер Леверкузен - Aтлетико Mадрид и Севиља - Лестер.

Прве утакмице осмине финала на програму су 14, 15, 21. и 22. фебруара 2017, док су реванши 7,8, 14. и 15. марта.

Финале се игра 3. jуна наредне године на стадиону Mилениjум у Kардифу.

„Грађани” хвале „кнежеве”

Прве реакције после жреба за осмину финала фудбалске Лиге шампиона показале су да је већина клубова задовољна
- Прву утакмицу ћемо играти код куће и потребан нам је добар резултат јер знамо каква је атмосфера у Напуљу. Сећам се утакмице тамо 1987. када је играо Марадона. Било је веома тешко - рекао је спортски директор Реал Мадрида Емилио Бутрагењо после жреба.

Фудбалер Бајерна Роберт Левандовски навео је да његов клуб мора да се спреми за велике утакмице.
- Дакле, мораћемо да се спремимо за велике утакмице у Лиги шампиона 2017. године. За почетак, то ће бити против Арсенала - написао је Левандовски на друштвеним мрежама.

Тренер немачког шампиона Карло Анчелоти казао је да очекује неизвесне утакмице.
- Имам поверење у своју екипу и надам се да ћемо проћи у четвртфинале. Арсенал је веома добар тим, а тренера Арсена Венгера изузетно ценим -  казао је Анчелоти.

Спортски директор Манчестер Ситија Чики Бегиирштајн задовољан је што је клуб на жребу добио Монако за противника.
- Монако верватно игра тренутно најбољи фудбал у Француској. У групи су побеђени Тотенхем и Бајер и тај клуб је био први. Играју добар фудбал и ово је добар жреб -  рекао је Бегирштајн.

Борусија из Дортмунда ће за противника имати Бенфику.
- После дуела са Портом и Спортингом, сада ћемо се састати и са трећим великим португалским клубом у две године. Очекујемо узбудљиве и емотивне утакмице - рекао је тренер Борусије Томас Тухел.

Актуелни шампион Енглеске Лестер играће против Севиље, а у шпанском клубу нису задовољни жребом.
- Не честитамо себи после жреба јер ћемо се састати са шампионом Енглеске, клубом који је за викенд дао четири гола Манчестер ситију. Они су били одлични у групној фази и биће тежак противник, баш као и било који други клуб да смо добили - рекао је спортски директор Севиље Рамон Мончи.

Меч за историју
Председник Наполија Аурелио де Лаурентис очекује историјски дуел са Реал Мадридом у осмини финала Лиге шампиона.

Италијански клуб ће гостовати на Сантјаго Бернабеуу у првом мечу средином фебруара, док ће се реванш играти на Сан Паолу почетком марта.
- Биће супер тешка утакмица. Прво ћемо играти код њих, а онда ћемо дати све од себе на Сан Паолу. Мислим да ће ово бити један од изазова који ће остати уписан уз Наполијеву историју - , рекао је Де Лаурентис.

Тренер Наполија Маурицио Сари је пре жребе предвидео да ће играти са Реалом.  - Знао сам да ћемо играти са релом - каже Маурицио сари, тренер Роме. - Добили смо можда и најтежег ривала, али се не плашимо, са мало среће можемо да елиминишемо Мадридљане. Добро је што се друга утакмица игра у Напољу.


Лига Европе: Јунајтед дочекује Сент Етјен 

После жреба осмине финала Лиге шампиона, у Ниону су извучени и парови шеснаестини финала Лиге Европе. Дерби сусрет првог кола нокаут фазе је окршај између фудбалера Манчестер јунајтеда и Сент Етјена. Интерсантно је да Ће Пол Погба везиста Јунајтеда играти против свог три година стријег брата Флорентина, који игра на месту штопера у француском клубу.

Занимљив пар представља дуел шпанском Виљареала и италијанске Роме, док ће вишеструки првак Европе Ајакс играти са Легијом из Варшаве нашег Мирослава Радовића.

Тотенхему ће ривал бити белгијски Гент, жестока борба се очекује у дуелу Краснодара и Фенербахчеа, ПАОК нашег Владимира Ивића иде на Шалке, а занимљиво ће бити и између Борусије Менхенгладбах и Фиорентине.

Први мечеви на програму су 9. марта, а реванши 16. Четвртфинала су 13. и 20. априла, полуфиннала 4. и 11. маја, а финале 24. у Стокхолму.

Лига Европе, шеснаестина финала: Атлетик Билбао (Шпанија) – АПОЕЛ (Кипар), Легија (Пољска – Ајакс (Холандија), Андерлехт (Белгија) – Зенит (Русија), Астра (Румунија – Генк (Белгија), Манчестер јунајтед (Енглеска) – Сент Етјен (Француска), Виљареал (Шпанија) – Рома (Италија), Лудогорец (Бугарска) – Копенгахен (Данска), Селта (Шпанија) – Шахтјор Доњецк (Украјина), Олимпијакос (Грчка) – Османлиспор (Турска), Гент (Белгија) – Тохтенхем (Енглеска), Ростов (Русија) – Спарта (Чешка), Краснодар (Русија) – Фенербаче (Турска), Борусија Менхенгладбах (Немачка) – Фиорентина (Италија), АЗ Алкмар (Холандија) – Олимпик Лион (Француска) Хапоел Бер Шева (Израел) – Бешикташ (Ттурска), ПАОК (Грчка) – Шалке (Немачка).

 

 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести