Абрамович и Украјински преговарачи нису отровани

ВАШИНГТОН: Неименовани амерички званичник изјавио је данас да обавештајни подаци сугеришу да су симптоми лошег здравственог стања руског милијардера Романа Абрамовича и украјинских мировних преговарача били последица фактора окружења, а не тровања.
roman_abramovic/Tanjug
Фото: Танјуг/AP/Martin Meissner, File

Позивајући се на особе који су упознате са инцидентом, Волстрит џорнал је известио да су руски милијардер Роман Абрамович, који се налази на листи санкционисаних појединаца и украјински мировни преговарачи имали симптоме тровања раније овог месеца након састанка у Кијеву.

Амерички званичник је, међутим, рекао британској новинској агенцији да обавештајни подаци сугеришу да су симптоме изазвали фактори окружења и додао није било тровања.

Званичник, који је говорио под условом да остане анониман, одбио је да прецизира детаље.

Абрамович, који је прихватио захтев Украјине да помогне у преговорима о окончању руског напада и најмање два висока члана украјинског тима имали су симптоме тровања, навео је у извештају Волстрит џорнал.

Симптоми су се испољили као црвенило очију, стално и болно сузење очију и љуштење коже на лицу и рукама, пренео је лист.

Абрамовичу и украјинским преговарачима, укључујући посланика кримских Татара Рустема Умерова, од тада је боље и њихови животи нису у опасности, известио је лист.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести