Амбасада САД у ЦГ наставља с радом после инцидента

ПОДГОРИЦА:  Амбасада САД у Подгорици, на коју је у ноћи између среде и четвртка бачена бомба, данас је саопштила да наставља с радом и да ће конзуларне услуге бити доступне од понедељка. 
Ambasada SAD u Pogodici Foto: AP Photo/Risto Bozovic
Фото: AP Photo/Risto Bozovic

"Амбасада у Подгорици наставља са уобичајеним радом након јучерашњег инцидента", наводи се на Фејсбук налогу америчке амбасаде у Црној Гори.Амбасада је захвалност због израза подршке изразила Влади Црне Горе, политичким партијама, представницима цивилног друштва, медијима, дипломатској заједници и свим партнерима и пријатељима у Црној Гори и широм света.

"Конзуларне услуге ће бити доступне од понедељка. Колеге из Конзуларног ођељења контактирају све који су имали заказане интервјуе за визе да би одредили нове термине", наводе из амбасаде.У ноћи између среде и четвртка у двориште америчке амбасаде бацио је бомбу Далибор Јауковић, који је изгубио живот у експлозији друге бомбе.

На Фејсбук профилу Јауковића објављено је да је он бивши војник који је одликован медаљом за заслуге у домену одбране и безбедности у СРЈ.Он је на профилу објавио и Повељу о одликовању са потписом Слободана Милошевића.Судећи по објавама на Фејсбуку, био је противник уласка Црне Горе у НАТО. 

Иначе, на згради америчке амбасаде није причињена материјална штета.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести