Амерички суд одбио да одбаци тужбу за силовање против Доналда Трампа

ЊУЈОРК: Савезни суд у Њујорку одбио је данас предлог адвоката одбране бившег америчког председника Доналда Трампа да одбаци другу тужбу за силовање коју је против њега поднела књижевница Џин Керол.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson, File

Амерички окружни судија Луис Каплан рекао је да је без основа аргумент Трампове одбране да је тужба Џин Керол правно недовољна јер је пропустила да наведе "посебну штету", преноси Ројтерс.

Такође, суд је одбацио аргумент одбране тврдња Керол према њујоршком Закону мора бити одбачена јер законска одредба на основу коју је тужила Трампа није у складу са уставом САД.

Џин Керол, бивша колумнисткиња магазина Ел која данас има 78 година поднела је тужбу против Трампа у складу са новим законом у Њујорку који омогућава жртвама да туже нападаче, чак и ако се напад десио давно. 

Она тврди да је Трамп напаствовао у робној кући Бергдорф Гудман на Менхетну пре скоро три деценије.

Трамп је раније негирао да је силовао Керол, чак и да је тада познавао и додао да она "није његов тип". 

Због те тврдње из 2019. године она га је први пут тужила за клевету. 

Трамп је у октобру на својој друштвеној мрежи поновио да су тврдње Керол "превара и лаж", због чега га је поново тужила.

Прва тужба списатељице из 2019. могла би да буде одбачена, јер је Трамп тада био председник, а представници власти по закону имају имунитет у тужбама за клевету.

Међутим, то неће утицати на другу тужбу, јер се Трамп сада третира као обичан грађанин.

Керол тражи непознату суму новца као одштету, а тврди да јој је Трамп нанео и психолошку трауму и да после тога није могла да задржи везе. 

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести