Аустријанци против неповерења влади канцелара Курца

БЕЧ: Нова прелазна влада аустријског канцелара Себастијана Курца суочена је са захтевом опозиционих партија за изгласавањем неповерења који ће опозиционе странке поднети у парламенту, али у исто време  је већина грађана против таквог деловања опозиционих политичара.
kurc, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

На сутрашњој ванредној седници аустријског парламента листа "Јецт" поднеће захтев за изгласавање неповерења канцелару Курцу, што би могло бити подржано од већине посланика, јер би се том захтеву могли придружити посланици Социјалдемократске партије (СПО) и Слободарске странке (ФПО), доскорашњег коалиционог партнера.

За своју намеру да сруше канцелара опозиција нема подршку грађана Аустрије показују истраживања.
Тако чак 65 одсто Аустријанаца изјаснило се против захтева за изгласавање неповерења канцелару.

У истраживању института "Рисрч аферс ", такође, се 66 одсто изјаснило да би канцелар Курц требало да остане на власти до превремених избора.
Увођење експерата у прелазну владу подржава чак 73 одсто Аустријанаца, који сматрају да је то влада за очување стабилности земље, а свега 27 одсто је против ове владе.

Иначе прелазна валда успостављена је након што је дошло до краха коалиције Народне партије (ОВП) канцелара Курца и ФПО услед афере у коју је био умешан дотадашњи лидер слободараца Хајнц Кристијан Штрахе.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести