ББЦ: Рус убио и појео тројицу

АРХАНГЕЛСК: На северу Русије пре неколико дана ухапшен је педесетјеногодишњак непознатог идентитета, због канибализма и вишеструког убиства.
2
Фото: pixabay.com

Полиција је с њим повезала три идентификоване деломично поједене људске жртве, али и остатке мачака, паса и мањих животиња.

Мушкарац је осумњичен да је појео тројицу мушкараца с којима се спријатељио и пио алкохолна пића. Када су жртве заспале, наводно их је убио ножем, а затим изрезао, преноси ББЦ.

Њихове кости су пронађене у врећама остављеним у језеру или реци у близини града Архангелска.

Руски истражни одбор (СК) издао је 29. октобра саопштење о осумњиченом и објавио видеоснимак његовог хапшења.

У саопштењу се наводи да је оптужени ментално здрав и да је већ имао једну кривичнму пријаву.

Убиства су се наводно догодила у 2016. и 2017., години, али су истражитељи недавно идентификовали жртве јер су за то била потребна форензичка тестирања. Двојица мушкараца нису имала ближу родбину, док се трећи преселио у други град у потрази за послом.

У саопштењу се наводи да је оптужени изјавио да је "осим канибализма, редовно убијао и јео мачке, псе, птице и друге мале животиње чије су кости пронађене у врећама, помешане с људским костима".

Осумњичени се наводно уселио у стан жртве за коју је тврдио да је отишла да тражи посао у други град. Рекао је родитељима жртве да се договорио да ће чувати стан њихог сина.

 

 

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести