Без притвора за Крстовиће, осумњичене за шверц тоне кокаина

ПОДГОРИЦА: Судија за истраге одбио је предлог више државне тужитељке Црне Горе Тање Божовић да се Будимиру Крстовићу и његовој ћерки Марини, осумњиченим за учешће у шверцу 1.400 килограма кокаина, одреди притвор до 30 дана.
policija cg
Фото: Montenegro Police via AP

Он им је након саслушања, како сазнаје Телевизија Вијести, изрекао мере забрана напуштања места становања, одузимање пасоша и обавезног јављања полицији.

Осумњичени Крстовићи су саслушани синоћ пред судијом за истрагу, где су поновили да немају никакве везе са пронађеним кокаином.

Телевизија Вијести сазнаје да је осумњичена Марина Крстовић испитивана на полиграфу и да га је прошла.

Према информацијама тог медија, њен отац није ни полиграфски тестиран.

На овакву одлуку судије за истрагу тужилаштво има право жалбе, па ће коначна одлука о томе да ли ће се Крстовићи у даљем поступку бранити са слободе или не бити позната највероватније у понедељак.

Марина Крстовић ухапшена је 26. августа, а њен отац Будимир дан касније због сумње да су учествовали у шверцу 1.400 килограма кокаина заплијењеног у зетском селу Мојановићи.

У акцији која је резултирала историјском запљеном кокаина учествовали су службеници Сектора за борбу против криминала (СБПК), барског и подгоричког Центра безбедности, Управе прихода и царина и Више тужилаштво у Подгорици.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести