Британски суд: Одлука о акцији против Асанжа 13. фебруара

ЛОНДОН: Британски судија Ема Арбутнот данас је изјавила да ће 13. фебруара донети одлуку о одбацивању било какве акције британских власти против оснивача Викиликса Џулијана Асанжа који се за то залаже, јавља Ројтерс.
Dzulijan Asanz Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како је британска агенција претходно известила, британски суд је данас одбацио захтев Асанжа да се укине налог за његово хапшење.Тиме је Асанжова законска позиција остала непромењена и он остаје у амбасади Еквадора у којој се налази више од пет година, како би избегао изручење САД.

Судија Арбутнот рекла је да је нису убедили да "налог за хапшење треба да буде повучен".У случају да изађе из амбасаде Еквадора, Асанжа чека хапшење јер је прекршио условну слободу.Асанжа је првобитно тражио шведски суд ради оптужби о силовању, што је Асанж негирао.

У међувремену, шведски суд је случај одбацио, али би га британска полиција због кршења условне слободе ухапсила.Асанж се плаши изручења САД, где би му било суђено због објављивања поверљивих војних и дипломатских докумената, што је највеће цурење информација у америчкој историји, подсетила је британска агенција.

Domenico
07.02.2018 • 12:13
Demokrate-ubice istine!!!
I onda nešto pričaju o komunistima, komunisti su male mace za ove belosvetske "dušebrižnike"
EUR/RSD 117.5757
Најновије вести