Чавушоглу: Надамо се да ће САД укинути санкције Ирану

Мевлут Чавушоглу изјавио је да се нада да ће се администрација америчког председника Џоа Бајдена вратити нуклеарном споразуму с Ираном и да ће укинути санкције тој земљи

ИСТАНБУЛ: Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је данас у Истанбулу да се нада да ће се администрација америчког председника Џоа Бајдена вратити нуклеарном споразуму с Ираном и да ће укинути санкције тој земљи.

Чавушоглу, који се у Истанбулу данас састао с иранским министром спољних послова Мохамедом Џавадом Зарифом, истакао је како Турска од почетка даје своју подршку иранском нуклеарном споразуму и да је бивши амерички председник Доналд Трамп тај који је повукао Сједињене Америчке Државе из споразума, наводи АП.

"Надам се да ће се Бајденова администрација вратити нуклеарном споразуму и да ће бити укинуте санкције против братског Ирана," поручио је Чавошоглу на конференцији за новинаре, преноси агенција.

Администрација новог америчког председника Џоа Бајдена поручила је раније да Техеран мора да настави да поштује ограничења према нуклеарном споразуму светских сила из 2015. године, пре него што се Сједињене Државе поново придруже овом договору са Ираном.

Ирански министар Зариф борави у Турској у оквиру турнеје по земљама јужног Кавказа чији је циљ изградња подршке за стварање регионалне платформе која би укључивала Јерменију, Азербејџан, Грузију, Иран, Русију и Турску и подстакла сарадњу међу тим земљама.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести