Данилов: Украјини не прети агресија великих размера из Русије

КИЈЕВ: Кијев не види никаквог основа да потврди да је у току припрема агресије великих размера на Украјину, изјавио је данас начелник Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов.
kijev pixabay
Фото: pixabay.com

"Желео бих још једном да кажем да не видимо основа да кажемо да се спрема агресија великих размера на Украјину. То је немогуће у физичком смислу. Има ли кретања руских трупа на територији Русије? Да, има и то за нас није новост, али за наше стране партнере је то можда (важна) вест", рекао је Данилов на брифингу после састанка Савета, преноси ТАСС.

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине покушао је данас да увери партнере Украјине да нема разлога за панику због наводне претње руском инвазијом.

"Желим да напоменем да је било доста вести у нашој земљи у последње време. Медији су се много бавили војним темама. Замолио бих вас пријатељи да смањите напетост. Ситуација у којој се налазимо је апсолутно јасна и за сада нема разлога за панику", поручио је начелник Данилов.

Он је подсетио да је градоначелник Кијева Виталиј Кличко планирао да сазове састанак градоначелника украјинских градова на тему како бранити Украјину.

"За то постоје наше оружане снаге", поручио је Данилов.

Он је додао и да број страних дипломата који напуштају Украјину није велики јер само три амбасаде евакуишу своје особље, док 49 то не планирају да чине.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести