Девојчица из Гватемале умрла на граници Мексика и САД

ВАШИНГТОН: Седмогодишња девојчица из Гватемале, која је са својим оцем илегално покушала да пређе границу Мексико-САД умрла је због дехидрације након што су их привели припадници америчке пограничне патроле, објавио је "Вашингтон пост".
y
Фото: pixabay.com

Девојчицу и њеног оца прошле недеље је привела америчка гранична полиција, а девојчица је умрла због дехидрације и шока.

Према извештају америчке граничне полиције, седмогодишњакиња и њен отац приведени су 6. децембра у вечерњим сатима по локалном времену. 

Били су део групе од 163 миграната који су покушали да пређу границу.

Осам сати касније, девојчица је почела да има нападе. Радници хитне службе убрзо су стигли у помоћ, измерили су јој телесну температуру која је прелазила 40 степени и установили да данима није ништа пила нити јела.

Хеликоптером су је превезли у дечју болницу у Ел Пасу, али девојчица је доживела срчани застој.

Умрла је у болници.

Америчка гранична полиција није објавила њено име, а тренутно спроводи истрагу, с циљем да провери да ли су патролни службеници правилно следили процедуру.

Један од протокола је да се мигрантима који су приведени додели нужна порција хране и воде, а за сада је упитно је ли девојчица била нахрањена и јесу ли је прегледали медицински службеници пре него што је добила нападе, пренео је Индеx.хр.

"Изражавамо искрено саучешће породици девојчице", изјавио је портпарол граничне полиције Ендрју Михан.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести