До сада заражено скоро 20.000 запослених у Амазону

ЊУЈОРК: Амазон је саопштио да је скоро 20.000 запослених у тој компанији у САД тестирано позитивно или се претпоставља да је било позитивно на ковид-19.
amazon
Фото: pixabay.com

Међутим, ова компанија за електронску трговину, која је први пут открила податке о запосленима који су заражени корона вирусом, истакла је да је стопа заражености њених запослених знатно испод стопе заражености у америчкој популацији, преноси АП.

Амазон је ове податке објавио након вишемесечног притиска запослених у тој компанији и појединих радних група који су позивали на објављивање података о броју запослених заражених ковид-19.

Амазон је навео да је податке објавио као део напора да информише запослене и да подели детаље и најбоље праксе са владама и другим компанијама.

Надамо се да ће и друге велике компаније објавити своја детаљна сазнања и стопу заражености јер ће то помоћи свима нама, нагласила је компанија.

Амазон сматра да, када је реч о пандемији, компаније не би требало да се такмиче, већ да помажу једна другој.

Амазон је навео да је испитала податке од 1. марта до 19. септембра о 1,37 милиона радника Амазона и Whole Foodsa широм САД и упоредила их са подацима о стопи заражености корона вирусом у општој популацији, које је за исти период изнео Универзитет Џон Хопкинс.

На основу те анализе произилази да би, ако би зараженост међу запосленима у Амазону и компанији Whole Foods била иста као она у општој популацији, међу запосленима била 33.952 потврђена случаја инфекције.

Како је наглашено, то је 42 одсто више од стварне стопе заражености међу запосленима у Амазону.

Компанија је такође навела да спроводи хиљаде тестова дневно, а да ће до новембра дневно бити вршено 50.000 тестова на 650 локација.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести