Додик: Позив Комшића Русону је забијање главе у песак

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је данас да је позив Жељка Комшића упућен амбасадору Француске у БиХ, Гиому Русону, на хитан разговор, због изјаве председника Емануела Макрона "да је БиХ темпирана бомба јер се суочава са повратком џихадиста", забијање главе у песак и бежање од проблема.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Указујући да "политичко Сарајево" то ради упорно 25 година, Додик је рекао:

“Уместо да се на најодговорнијим местима у БиХ продискутује о проблему повратника са ратишта по Блиском истоку и стварне претње од тероризма у БиХ, овде се напада свако ко о томе не жели и неће да ћути, а сада је на ред дошао и председник Француске Емануел Макрон”, рекао је Додик за Срну.

Додик је рекао да ставови које Комшић јавно износи или које ће тим поводом саопштити француском амбасадору нису ставови БиХ, "јер о њима не постој сагласност унутар Председништва БиХ".

Макрон је британском Економисту у јучерашњем интервјуу, између осталог, рекао да је "БиХ темпирана бомба која куца тик уз Хрватску и суочава са проблемом повратка џихадиста", а из Комшићевог кабинета је саопштено да је тим поводом председавајући Предедништва БиХ позвао француског амбасадора на разговор.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести