Џонсон и Лавров: Шта је поверљиво у Борисовом капуту?

МОСКВА: Британски министар спољних послова Борис Џонсон, који борави у посети Москви, рекао је да толико верује свом руском колеги Сергеју Лаврову да му је предао свој капут, заједно са свиме што је било у џеповима. 
boris
Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Лавров је, међутим, приметио да су џепови били празни, преноси ТАСС. 

"То је мера мог поверења, да чим сам ушао у Министарство спољних послова, одмах сам предао мој капут, шешир, рукавице и заиста све што имам у својим џеповима, поверљиво или нешто друго, Сергеју Лаврову знајући да ће пазити на то", рекао је Џонсон на конференцији за новинаре.

Британски министар је, наиме, одговарао на питање да ли је послушао упозорења једног британског посланика, који је рекао да би Џонсон требало да остави свој телефон код куће и уздржи се од тога да пије вотку док је у Русији. 

"Није било ничег у џеповима Борисовог капута", нашалио се Лавров. 

На то је, уз осмех, Џонсон одговорио - "дакле, већ си претражио". 

Руски дипломата је рекао да толико верује шефу британске дипломатије да га зове Борис у "руском стилу".

Лавров је, такође, рекао да Русија никада није износила оптужбе против Велике Британије, већ је позивала на процену чињеница. 

"Напротив, нас оптужују за многе ствари, али у одговору на изјаве Лондона увек смо позивали на процену чињеница. Тако да данас, када смо постигли договор око бројних питања, верујем да размена правих информација никада неће шкодити, нарочито када је реч о спољној политици", рекао је Лавров. 

Раније данас пренето је да је Џонсон Лаврову рекао да жели да разговара о тешким темама као што је припајање Крима и "руско дестабилизовање западног Балкана". 

Џонсон је то рекао на почетку разговора са Лавровим током прве посете Русији једног шефа британске дипломатије у последњих пет година. 

Џонсонова посета Русији долази у време када су односи између Лондона и Москве затегнути због различитих ставова по питању Украјине и Сирије, као и због оптужби, које Русија изричито негира, да се Москва мешала у политику разних европских земаља и да је подржала сајбер нападе и кампање за ширење дезинформација. 

Dragan
22.12.2017 • 21:08
Samo da podsetim šta je nekad rečeno za te inperijaliste, Irci: Kad vidiš Engleza odmah ga ubij. Presednik Srpske vlade koji je služio pod tri kralja: kad srpska majka rodi dete treba da ga uči od prvog dana da mrzi Engleze. Velike reči i velika mržnja koja izbija iz njih ali sigurno sa razlogom . Gde god su došli sejali su pustoš krv i bedu.
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести