ДУДА: Украјински животи су ЈЕФТИНИЈИ ОД АМЕРИЧКИХ

ВАРШАВА: Пољски председник Анџеј Дуда оптужио је свог руског колегу Владимира Путина да настоји да освоји Европу и инсистира на томе да Русија мора бити заустављена у Украјини где је „живот јефтин“ .
d
Фото: Youtube Printscreen

У интервјуу за Вашингтон пост, од пољског лидера је затражено да одговори америчким конзервативцима који се противе слању додатне војне и финансијске помоћи Украјини.

Врло је једноставно. Тренутно се руски империјализам може јефтино зауставити, јер амерички војници не умиру. Уколико се 'руска агресија' сада не заустави, биће плаћена веома висока цена, додао је пољски председник, преноси Раша тудеј.

Према његовим речима, Путин настоји да обнови „царистичку територију“. Он је рекао да Запад треба да заустави Русију сада, пре него што „амерички војници буду морали да пролију своју крв и изгубе своје животе у Европи да би вратили мир и слободу у свету“.

Дуда је предложио пријем Украјине у НАТО као најбољи начин да се осујети Кремљ. Он је признао да је разочаран што Кијев није добио званичан позив у блок који предводе САД током прошломесечног самита НАТО у Литванији.

Такође је рекао да планира да подстакне Бајденову администрацију да обезбеди да Кијев добије позив следеће године.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести