Ђукановић седми, Бојанић други на изборној листи 

ПОДГОРИЦА: Државна изборна комисија (ДИК) утврдила је редослед кандидата на изборном листићу за председничке изборе 15. априла у Црној Гори, па ће тако кандидат владајуће ДПС, Мило Ђукановић, бити последњи на листи од седам кандидата, а други по реду кандидат већег дела опозиције, Младен Бојанић. 
crna gora zastava pixabay
Фото: pixabay.com

Редослед кандидата на изборном листићу је утврђен жребом.Први на листи је кандидат Праве Црне Горе, Марко Милачић, трећи кандидат Странке правде и помирења Хазбија Калач, четврти је једини независни кандидат Василије Миличковић, а пети кандидат Српске коалиције Добрило Дедеић.

Шеста ће на изборном листићу бити кандидаткиња СДП-а Драгиња Вуксановић, иначе, прва жена кандидат за председника у историји Црне Горе.То ће бити седми по реду председнички избори од увођења вишепартијског система у Црној Гори.До сада су председници били Момир Булатовић (два мандата), Мило Ђукановић (један мандат) и актуелни председник Филип Вујановић (три мандата).

Представник ДПС-а, Тарзан Милошевић, саопштио је да је седам мистичан број, те да је Ђукановић "гарант мултиконфесионалног и мултинационалног слада, стабилности, напретка и будућности Црне Горе".Он је, како преноси агенција Мина, рекао да је сигуран да ће 15. априла Ђукановић бити број један у Црној Гори.

Представник Праве Црне Горе, Бошко Чармак казао је да ће Милачић на изборима наступати под редним бројем један као главни изазивач Ђукановића, позивајући грађане Црне Горе да гласају слободно и заокруже број један.Никола Јовановић, представник изборног штаба Бојанића, казао је да број који се добије на гласачком листићу не значи уколико нема квалитетна понуде и доброг кандидата. 

Владимир Миличковић, представник изборног штаба Василија Миличковића, саопштио је да ће грађани, ако заокруже број четири гласати за владавину права и правну државу.

Представник Социјалдемократске партије, Бојан Зековић навео је да очекује да ће након избора Црна Гора коначно добити председницу која ће бити представница свих грађана, "а не експонент једне отуђене елите која државу доживљава као приватни посед".

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести