Грчка: Премијер Мицотакис реконструисао владу

АТИНА: Грчки премијер Кирјакос Мицотакис реконструисао је данас владу, у којој је већина министара остала на челу својих ресора, изјавио је новоименовани портпарол владе Христос Тарантилис.
Micotakis Kirijakos/SIMELA PANTZARTZI/EPA
Фото: EPA/SIMELA PANTZARTZI/Kirijakos Micotakis

Једна од највећих промена је "трансфер" Костиса Хаџидакиса из Министарства за енергију и екологију у Министарство рада и социјалних питања.

Место министра енергетике заузео је Костас Скрекас, пренео је грчки дневник "Катимерини".

Макис Воридис је добио портфељ Министарства унутрашњих послова, а владин портпарол Стелиос Пецас постао је његов заменик, док је Спилиос Ливанос преузео Вордисову функцију у Министарству пољопривреде.

У секторима финансија, инвестиција и развоја, спољних послова, заштите грађана, одбране, туризма, здарвља, културе, правосуђа, дигиталне управе, инфраструктуре, бродарства и миграције није дошло до промена.

Министарство туризма појачано је са два нова специјализована одељења, где ће Софија Закараки бити одговорна за туристичко образовање и специјализоване облике туризма, а LGBTQ активиста и бивши члан Потамија Николас Јатроманолакис надгледаће питања "модерне културе".

Ванредни професор Универзитета Пантеион и посланик Нове демократије Ангелос Сиригос постављен је на чело политике терцијарног образовања у Министарству образовања, које је и даље под управом Ники Керамеус.

Нова влада ће положити заклетву сутра.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести