Холандија:Борбени авион Ф-16 погодио сам себе током вежбе

АМСТЕРДАМ: Холандски борбени авион Ф-16 некако је погодио самог себе аутоматским оружјем током војне вежбе, преносе локални медији позивајући се на изворе из истраге.
f 16 pixabay
Фото: pixabay.com

Војска још није сигурна како се тачно инцидент догодио.Борбени Ф-16 је претрпео "озбиљну штету" након што је погођен пројектилом, за који је испоставило да је његово оружје, јавио је холандски НОС.

Бизаран инцидент догодио се у јануару и од тада је под истрагом.Пар борбених авиона америчке производње учествовали су у вежби и гађали су мете на земљи, када је један од њих оштећен. Авион је безбедно слетео, а пилот није повређен.

На фотографији из истраге коју су објавили холандски медији, види се оштећење од пројектила, а наводно је оштећен и мотор авиона.Засад није познато колико је пројектила погодило авион, али је најмање један дефинитивно оставио траг, преноси Б92.нет.

"Ово је озбиљан слуцај, зато и желимо да откријемо шта се догодило и како, да бисмо у будућности могли да спречимо такве ствари", изјавио је инспектор за безбедност, генерал Вим Баргербос.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести