Хрватска: ХДЗ одлучио који министри напуштају Владу

ЗАГРЕБ: Из Владе Хрватске одлазе министарка за регионални развој и фондове Европске уније Габријела Жалац, министар пољопривреде Томислав Толушић и министарка за социјалну политику Нада Мурганић, саопштено је после састанка у ХДЗ.
hrvatska vlada, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Смењени министри већ су напустили седиште те странке, преноси Индеx.хр.Према незваничним информацијама, на место Габријеле Жалац би требало да дође министар рада Марко Павић, док би Павића заменио Јосип Аладровић, шеф ХЗМО-а. Наду Мурганић замениће ХДЗ-ова посланица Весна Бедековић, а Томислава Толушића Марија Вучковић.

Марио Баножић биће предложен за новог министра државне имовине, уместо Горана Марића који је морао да поднесе оставку због низа афера. Баножић је досад водио Канцеларију државне управе у Вуковарско-сремској жупанији.Министарку спољних и европских послова Марију Пејчиновић Бурић, која одлази на место генералног секретара Савета Европе, замениће амбасадор у Немачкој Гордан Грлић-Радман.

Према незваничним информацијама, потпредседници владе требало би да буду министри финансија и унутрашњих послова Здравко Марић и Давор Божиновић.
Премијер Андреј Пленковић је прошле недеље најавио да ће за новог министра управе уместо Ловре Кушчевића, који је поднео оставку због афере са некретнинама, предложити Ивана Маленицу, декана Универзитета у Шибенику.

У току је састанак Пленковића са коалиционим партнерима. 

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести