Индијци гину правећи селфије са слоновима

ЛОНДОН: Све популарнији тренд у источној индијској држави Ориса - прављење селфи фотографија са дивљим слоновима, довео је до повећаног броја забележених напада слонова, чак и смртних слчајева, пише BBC.
slon indija tanjug
Фото: Tanjug

Један од тих случајева десио се када је један слон залутао у селу а велики број људи окупио се око животиње и почео да је слика.

Узнемирен животиња ухватила је једног дечака сурлом, бацила га на земљу и усмртила.

Сличан напад десио се и у септембру, када је слон убио припадника обезбеђења који му се приближио желећи да направи селфи са животињом.

Осим тога, забележени су бројни случајеви када су животиње задале озбиљне повреде особама које су хтеле да се сликају са њима.

"Има доста случајева напада слонова, али о мало њих се зна", рекао је BBC-у експерт за животиње Бисваџит Моханти.

Влада Орисе почела је да се озбиљно бави овим трендом, а како је речено BBCу плану је да се организују вежбе и кампање како би се подигла свест о опасности приближавања дивљим слоновима.

Према званичним подацима, 60 особа је погинуло приликом напада слонова, али нису сви повезани са прављењем селфи фотографија.

Како се наводи, слонови излазе изшума и приближавају се насељеним местима највероватније због недостатка хране, а у децембру и јануару се бележи већи број слонова који на плантажама пиринча проналазе храну.

Према истраживању Карнеги Мелоун Универзитета, Индија последњих година држи рекорд по броју смртних случајева особа које су покушавале да направе селфи.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести