Исламски џихад преузео одговорност за гранатирање Израела

ГАЗА: Исламски џихад преузео је одговорност за вечерашње ракетирање јужног и централног дела Израела из Појаса Газе, након што је израелска војска покренула воју операцију "Зора" у којој је убијено најмање 10 људи, укључујући једног од команданата те плестинска организације.
izrael
Фото: pixabay.com

Исламски џихад је навео да је испаљено више од 100 ракета, преноси Тајмс оф Израел.

Њихов портпарол је рекао да та организација преузима одговорност за вечерашње ракетирање градова у јужном и централном Израелу и упозорио је да је то "само почетак одговора" на убиство команданата групе Тајсера Џабарија.

Раније је израелска војска саопштила да у Појасу Газе спроводи операцију "Зора" против групе Исламски џихад.

Према последњим подацима палестинских званичника, у израелским нападима је погинуло најмање 10 особа, док су десетине повређене.

Израелска војска саопштила је да је гађала циљеве у Гази након вишедневних тензија насталих због хапшења лидера палестинских милитаната Басама ал Садија.

Тел Авив отвара јавна склоништа по упутствима војне команде

Општина Тел Авив саопштила је да отвара јавна склоништа по упутствима војне команде.

Ракете које су вечерас лансиране из Газе још нису усмерене на Тел Авив, пренео је дневник "Тајмс оф Израел".

Исламски џихад преузео је одговорност за вечерашње ракетирање јужног и централног дела Израела из Појаса Газе, након што је израелска војска покренула воју операцију "Зора" у којој је убијено најмање 10 људи, укључујући једног од команданата те палестинске организације.

Исламски џихад је навео да је испаљено више од 100 ракета.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести