Италија запленила јахту која се доводи у везу с Путином

РИМ: Италијанска влада наредила је да се заплени луксузна јахта вредна око 700 милиона долара која се у медијима доводи у везу с председником Русије Владимиром Путином.
j
Фото: Youtube Printscreen

Елегантна "Шехерезада" са шест палуба била је на поправци у италијанској луци Марина ди Карара од септембра, али недавне активности на пристаништу сугерисале су да се посада можда спрема да исплови, пренео је Ројтерс.

Италијанско Министарство финансија је у саопштењу навело да истраге показују да је власник јахте имао везе са истакнутим представницима руске владе и са људима на мети санкција Европске уније.

"Шехерезада" има две платформе за слетање хеликоптера и може да прими до 18 гостију и 40 чланова посаде.

Њен власник никада није јавно идентификован, али су постојале гласине да припада Путину или члану његовог најужег круга.

Извор који има сазнања о истрази у вези с јахтом рекао је да италијанска полиција верује да је власник Едуард Худаинатов, бивши шеф руског енергетског гиганта Росњефт који тренутно није на мети санкција ЕУ.

Министарство финансија није навело име власника, али је саопштило да је затражило од Европске уније да ту особу дода на листу санкција и наредило да се јахта заплени до коначне одлуке.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести