Издат европски налог за хапшење Ивице Тодорића

ЗАГРЕБ: Загребачко Жупанијско државно тужилаштво данас је издало европски налог за хапшење бившег председника Управе "Агрокора" Ивице Тодорића, против кога је одређен истражни затвор и покренута истрага, а недоступан је хрватском правосуђу, преноси Хина.
ivica todoric
Фото: Tanjug (Foto HINA, Dario Grželj)

"Жупанијско државно тужилаштво у оквиру предузимања радњи из своје надлежности, у складу са Законом о правосудној сарадњи у казненим пословима са државама чланицама Европске уније, издало је европски налог за хапшење против првоокривљеног хрватског држављанина", саопштила је портпаролка тужилаштва Мартина Михордин.

Хина подсећа да је истрага против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте, и 12-оро "Агрокорових" менаџера, као и ревизора, покренута због незаконитог прибављања милијарду и 142 милиона куна (152 милиона евра).

Подсећа се да је загребачко Жупанијско државно тужилаштво расписало у суботу потерницу за Тодорићем, који је у неђељу путем блога поручио да ће се вратити у Хрватску чим прикупи релевантне доказе како би се "супротставио заједничком злочиначком подухвату дела политичких елита и њихових помоћника".

Премијер Хрватске и председник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Андреј Пленковић изјавио је јуче да нема информације где се налази Ивица Тодорић и да не жели да коментарише правосудни процес, поново одбацивши Тодорићеве оптужбе на рачун хрватске владе.

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести