Јанша и министар обране Тонин добили претње смрћу

ЉУБЉАНА: Словеначки премијер Јанез Јанша добио је пошиљку у којој се њему и његовој породици прети смрћу, а слицну претњу добио је и министар обране Матеј Тонин, јавили су вечерас словеначки медији.
Janez Jansa/Tanjug/AP
Фото: Танјуг/АП/Јанез Јанша

Како преноси Словеначка телевизија, премијер је добио претње смрћу у пошиљци која је била послата на његову приватну адресу, што је потврдио и премијеров кабинет.

Полиција истражује слуцај, преноси Хина.

Медији су пренели да су Јанша и Тонин у петак на своје адресе добили писма која су садржавала претње смрћу и у којима је била "муниција већег калибра", а претње су упућене и члановима Јаншине породице.

Нова24.тв, коју је основала Јаншина Словенска демократска странка (СДС), наводи да то није први пут да се на тај нацин прети словенском премијеру.

Та ТВ станица је на свом порталу оценила да је очигледно да је реч о "последици стварања психозе од стране мејнстрим медија".

Хоће ли то коначно отрезнити оне који још верују у добре намере потомака комунистицке револуције", наводи се у тексту.

Јанша мејнстрим медије цесто оптужује да су из политицких мотива на страни левице која жели да сруши његову владу, као да медији и левичарска опозиција стоје иза протеста којима се захтевају превремени избори.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести