Јапан: Још једна контаминирана бочица вакцине Модерне

ТОКИО: Јапанска префектура Канагава саопштила је да је пронашла још једну бочицу вакцине против ковид-19 компаније Модерна за коју се сумња да садржи страну материју и остатак те серије повукла из употребе.
Kovid 19  vakcina Moderna Foto:AP Photo/Charlie Riedel
Фото: Ковид 19 вакцина Модерна Фото:AP Photo/Charlie Riedel

У саопштењу од уторка, власти префектуре потврдиле су да је фармацеут пронашао неколико црних честица у једној бочици након провере страних материја пре употребе вакцине, преноси Ројтерс.

Префектура Канагава навела је да је домаћи дистрибутер вакцине повукао бочицу са сумњивим садржајем и да је око 3.790 људи већ примило ињекције из исте серије.

Јапан је обуставио употребу 1,63 милиона доза вакцине Модерне прошле недеље након што су обавештени о контаминацији у неким залихама.

Модерна и шпанска фармацеутска компанија “Рови”, која у бочице пакује ове вакцине за тржишта ван САД, саопштили су да би узрок могао бити производни проблем, а европски регулатори безбедности покренули су истрагу.

Ове недеље су неке серије вакцине Модерне привремено повучене у префектури Окинава након што су у бочицама и шприцевима откривене стране материје, а министарство здравља саопштило је да су игле можда неправилно уметнуте у бочице, чиме су одломљени делови гуменог чепа.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести