ЈОШ ЈЕДАН НАПАД МОРСКОГ ПСА: Насрнуо на ЖЕНУ која је сама пливала уз обалу

Морски пас напао је у понедељак 65-годишњу жену у близини њујоршке плаже Рокавеј и она је у критичном стању, што је последњи у низу напада морских паса у близини обала тог дела земље.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Морски пас је жену угризао за ногу, а живот су јој спасили полицајци који су јој подвезали ногу тако да смање крварење. Одмах су је пребацили у болницу, где су доктори утврдили да јој недостаје део меса изнад колена. Морски пас ју је напао док је сама пливала уз обалу.

Видећи да је нападнута, спасиоци су одмах наредили купачима да изађу из воде. Полиција је хеликоптером безуспешно претраживала морску површину у потрази на морским псом. Плажа је у уторак затворена за купање и сурфовање. На тој плажи није било оваквих случајева од 1953. године.

- Надамо се да ће се жена опоравити. Иако је овај догађај застрашујући, желимо да становништво подсетимо на то да су напади морских паса на људе у Рокавеју иузетно ретки - преноси Гардијан изјаву ПР полиције.

ипак, у задње је време све више напада на плажама у Њујорку и околини. Због тога су на снази посебне мере опреза, а обалу све време надзиру дронови, чији је једини задатај да снимају површину мора, како би се видело ако се неки морски пас приближава.

klik.he

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести